Rss

Tuesday 31 May 2011

Munka offon és egyéb gusztustalanságok

Az előléptetés, vagyis hogy nyithatom én az üzletet és 9-ig dolgozhatok egyedül, azzal járt, hogy az offomon be kellett mennem hajnali 7-re, hogy Farwával átvegyük, mit is kell csinálnia annak, aki nyit. A legnagyobb bajom a kenyerek előkészítésével lesz, mert azt szinte egyáltalán nem kellett csinálnom, így nagyon kevés a gyakorlatom, ergo rém lassú vagyok. 
Közben az is kiderült, hogy csak hétvégén kell nyitnom, mert akkor offos Christine. Ez annyiban jó, hogy csak két nap, de annyiban rossz, hogy krva sok kenyeret kell majd csinálnom, szóval valahogy fel kell gyorsulnom. Ami újdonság még, hogy nekem kell a húsokat is a fagyasztóból kivenni másnapra, szóval ha előző nap elszámolom magam, akkor másnap nem lesz elég a szendvicsekre, mert egy éjjel kell, hogy kiolvadjanak, vagyis nagyon el lehet cseszni. De úgy gondoltam, hogy ezen nem fogom idegesíteni magam, nem én kértem, hogy nyithassak, a manager is bejöhetne reggel 7re, szóval természetes ha hibázok, mert ember vagyok, és ilyet még nem csináltam. Bármennyire is szeretnék, nem lehetek tökéletes :)

A házban folytatódik a szappanopera, mivel D közölte, hogy nem hajlandó beszállni a takarítószer költségeibe és takarítani sem fog, ez meg így nem járja ugye. Majdnem kupaktanács lett belőle, de aztán kiderült, hogy inkább mégsem akarnak konfrontálódni a lázangók, szóval nem lett szólva neki, hogy vegyen vissza arcból.
A gusztustalansági mezőnybe is beiratkoztunk, mert valaki a wc-ben lévő szemetesbe csak úgy beledobja a betétet, hogy a belsejével szemezhetsz, ha ki akarsz dobni valamit. Komolyan, nem tudom milyen igénytelen csürhe lakik itt. Tudom, túl sok információ, de hát itt mindig van valami.

Közben sikerült valami takonykórt is benyalnom, szenvedek mint a fene, iszom a paracetamolt, és reménykedem, hogy nem kavar be az üzletnyitásba, mert az vérciki lenne. Ja, az mekkora volt, mikor megjelent egy nénike, a legnyugisabb időszakban, és 12 footlong szendvicset rendelt! Naveed meg jól benyalt, hogy de jó, hogy én voltam jelen, mert ha engem küldött volna haza hamarabb, akkor most nem tudták volna kezelni a helyzetet. Ezt csak azért osztom meg, mert későbbiekben lényeges lesznek ezek a dícséretek.

Saturday 28 May 2011

Boldog méhecskenap

Ez a Naveed komolyan kiidegel. Meló után húsz percig magyarázott, lerajzolta az üzletet, elmondta hogy hol kinek mi a feladata, aztán a végén kiderült, hogy az egészet azért kellett végighallgatnom, mert hogy én a salátás részlegnél leszek. Ez így, egy mondat lett volna, ehelyett húsz percig hallgattam a rizsát. Már beépített bólogató effektem van. Meglátom, és már bólogatok, hátha hamarabb szabadulok. Agyamra megy ez az idióta pasi.

A. meg felhívott, és énekelt nekem szülinaposat, ami nélkül azért jobb lett volna, de tény, hogy emlékezetessé tette, sose fogom elfelejteni :)) 

Amúgy hamarosan én fogom nyitni a boltot, mert Farwa szokta, de ő holidayre megy, Kriszta meg nem vállalta, maradtam én. Izgi lesz, hát kíváncsi vagyok. Legalább hamarabb végzek, az csak jó. 

És hogy meglegyen a mindannap Miténtudom adag is, most elkapott, hogy én őt ne figyeljem meg. Nézek rá nagy őzike szemekkel, hogy ez miről beszél. Hát a kamera az ablakban! Ja, amivel a rókákat veszem? Milyen rókákat? Én biztos őt figyelem meg, utána kémkedek, és vegyem le a kamerát, mert személyiségi jogokat sért. Akkor mindin turistát le lehetne csukatni bakker, ha a közterületen videózás törvénysértő lenne. De ő csak pampogott, hogy én őt veszem. Ja persze, nem tudok nélküle élni, és minden szabad pillanatomban azt bámulom, hogy mikor pattan fel a rozsdás bicajára, hogy drótot lopjon. Ja, hogy a lelkiismerete nem tiszta? Hát van ilyen. De szar kém is lennék, ha ilyen hamar lebuknék. És amúgy tényleg a rókákat vettem azzal még anno, viszont most azért tettem az ablakba, mert csiptetős, és máshol nem volt hely. Mégcsak a géphez sem volt csatlakoztatva :D

Tuesday 24 May 2011

Evaluation és kék szemek

Hát ezt is megértük 1.5 hónap után, hogy értékelve vagyok. Meló után elkapott Naveed, ha tudom, akkor nem jelentkezek ki a rendszerből, mert egy órát elvett az életemből. A lényeg az volt, hogy keményen dolgozom, jó csapattag vagyok, nem nézem folyton az órám, hogy elhúzhassak haza, hanem megvárom míg elmegy a nagy tömeg, és hogy ő milyen nyugodt, mikor a frontline-on vagyok, és hogy van ám helyem a Subwaynél, nem is kicsit, és látni, hogy élvezem a munkám. Csak az a baj, hogy picit lobbanékony vagyok, és ezen változtatni kellene. Igazából nem értettem, hogy ezt mire érti, nem mindig mosolygok, meg lehet, néha türelmetlen vagyok, de lobbanékony? Fene tudja, így utólag én már nem tudom, akkor meg nem szóltak. De lehet, hogy ez csak a nekemmostazegyszerötkorelkellenemennem esetre gondolta. De ha rákérdezek, tuti még egy órával később érek haza, szóval inkább csak bólogattam. Leírtuk a dolgokat egy a4-es lapra, meg aláírtuk mindketten. Ez kicsit fura volt. És majd tessenek erre is emlékezni, mert ez is fontos lesz később.

Koki éjjel úgy ugrott fel az ágyra, hogy majdnem leesett, és a szemembe kapaszkodott meg, ennek az lett az eredménye, hogy telivéreztem a párnámat, és lett egy szép monoklim. Szerencsére a szememet félcentivel elvétette, viszont gyönyörűen néztem ki. Pávák gyűltek az ablakom alá udvarolni, olyan színpompás lettem!

Az értékekés utáni napon Farwa (aki betanított) is megdícsért, hogy a back area-ban csak az én hangomat hallani, mert mindig mindent visszaismétlek, vagy megkérdezek a vevőtől, és ez jó, mert ugye így kevesebb a hiba. Hát nem sok elrontott szendvicset csináltam, az tény. A kasszánál még lassú vagyok, nem találok mindent, Kriszta ilyenkor mindig belenyúl, ha mellettem dolgozik, és csak azt látom, hogy nyomogat valamit, aztán kész, de ezt nagyon nem szeretem, mert nem tudom miket nyomogatott, meg most ő áll a kasszában, vagy én? Jójó, csak segíteni akar, de ezzel többet árt. Az ilyen dolgok miatt egyszerűen nem tudok rajta kiigazodni.

És hogy a mindennapi Miténtudom meglegyen, egy újabb szösszenet főhősünkről. A napokban a konyhai kést fabrikálta a bicaj elejére, aztán nem sokkal később drótokkal jött haza. Nos, szerintem ha kés kell hozzá, akkor nem találta a drótokat, hanem hogy is fogalmazzak, izé, szóval kölcsönvehette, csak nem tudnak róla. Nem mintha késsel bicajozni amúgy nagyon rendben lenne. 

Friday 20 May 2011

Konfliktusok

A napokban volt egy kisebb konfliktusom Naveeddal. Visszajött a drága, már ez egy konfliktus-forrás :) 5-ig szólt a műszakom, de szokás szerint negyedkor még a kasszában voltam. De szóltam, hogy nekem 5-kor tényleg el kell mennem, mert a közeli állatbolt csak 6-ig van nyitva szombat lévén, és már tényleg kaját kell vennem a cicáknak. Sajnos pont ott volt Fernandes is, meg a tulaj, szóval fültanúi voltak. Azt mondja Naveed, hogy jó, hát menjek, nem gond. Aztán épp hazafele tartok már, az utcánkban voltam, hátamon mázsányi macskaeledellel, mikor hívott, hogy mégis vissza tudnék-e menni, mert rettentő busy az üzlet. Ó, hát jobbkor nem is szólhattál volna, szóval sarkon fordultam, szó szerint, és húztam vissza, fél óra múlva már a kasszában álltam. A pluszóráknak csak örülök, ez is 3-mal több, sok kicsi meg sokra megy. 
Később elkapott Fernandes, hogy hát a délutáni jujelakarokmenniötkor performansz nem jött ki jól, de elégedett, mert visszajöttem, és jó munkát végeztem, és egyre jobb vagyok, csak a vevőkkel kéne többet kommunikálnom. Máskor meg pont az van, hogy gyorsan, gyorsan, hát találjátok ki :)
Amúgy annyira fejlődök, hogy már a néma vendég mutogatásából is rájövök, hogy mit akar, ez azért szerintem elég jó. Élvezem, mikor minden flottul megy, tökjó!

Miténtudom (ki más?) megint nyitva (riglit kiakasztva) hagyta az ajtót, amikor elment, és valami benzinest mosott az egyik mosogatószivaccsal, és odarakta a tisztákhoz, én meg észre se vettem, és azzal mosogattam el. J szólt, hogy valami büdös, hát bakker. Aztán kiderült, hogy többen panaszkodtunk miatta, hogy hazahord dolgokat, hogy bunkó, hogy nyitva hagyja az ajtót, stb.  Erre ki lett letámadva? Persze hogy én. A végén még én voltam a rossz, és különben is, a macskáim hangosak, mert a konyhából lehet hallani, ha kaparnak. Mert a konyhában amúgy sok ember alszik, szóval ilyen vitába belemenni meddő dolog. Valami ilyesmi volt.
- Múltkor ki hagyta nyitva az ajtót?
- Hát én.
- De minek hagyod nyitva? Bárki bejöhet.
- Mikor hagytam nyitva?! Mikor?!
Öööö... szóval lehetetlenség bármit megbeszélni, azt hiszem, sejtitek miért. Szerintem még öt perc, és az esőért is én vagyok a felelős. Vagy a szárazságért, ami éppen jön. Ő persze üvöltözhet amúgy velem, mert nem is üvölt, csak erős a hangja, ahogy amiket hazahoz, az se szemét, hanem hulladék. 

Tényleg alacsony az a kerítés, bárki átugrik rajta...

Friday 13 May 2011

Miténtudom és a fura figurák

Az az új managertanonc, ez nagyon gáz. Épp mondom a vevőnek a szokásos dumát, hogy bocsi, de kártyával nem fog tudni fizetni, mikor félbeszakít a srác, hogy szóltam-e, hogy bocsi, de kártyával nem tud fizetni? Wtf??! Ha figyeltél volna, kismajom, akkor épp azt csinálom! Pár perccel később, mikor ő vette fel a rendelést, természetesen elfelejtette megkérdezni, szóval sok kész szendvicset vihettünk haza megint. Nem tudom honnan jött a gondolat, hogy ez a gyerek jó lesz managernek, ha tőlem kérdezi meg, hogy az spicy italian-be hány szelet szalámi tegyen.

Miténtudom meg, hát most hadd ne célozzak a származására, de hazahozott egy nem működő tévét, valamit kiszedett belőle, aztán kidobta az utcára, meg hozott még létrát, meg egy rozsdás bicajt is, azon csodálkozom, hogy útjelző táblát nem hozott. Ezeket a kertben tárolja, és állandóan zavarja V-éket, mert ugye a kerthez az ő szobájukon át vezet az út.

Saturday 7 May 2011

Macskázás és egyéb állatságok

Ma volt itt DÉ, leellenőrizték a zárakat, tűzvédelmi ellenőrzés keretében talán, itt volt Apryl is, és amíg a bejárati, meg a külső tolóajtó közötti részen megcsinálták a parkettázást, levittem a Kokit, hogy ismerkedjenek össze. Kinn lecsücsültünk a napsütésben a földre, és Apryl nagyon bátran megsimogatta Kokit, aki meg heves dorombolásba kezdett, közben meg próbált rájönni, hogy merre is van ő most. Az utcán sose járt még, úgyhogy rövid időn belül meg is ijedt a fura hangoktól, így visszavittem.