Rss

Monday 31 October 2011

Megint tűz és orvosblog

kezd lenni ebből, vagyis inkább betegblog. Fene se gondolta, hogy ez lesz belőle. Ugye? Nos a szemem fáj, és be van dagadva, a fejem fáj, a vesém fáj. Egyszer tusolás után valami fehér cucc is jött ki a szememből, szóval nagyon nem stimmel vele. Elbattyogtam hát a dokihoz, szerencsére nem kellett sokat várnom, valami bőrfertőzés jött ki a szememen, írt fel krémet jól. 

J közben visszament a Hotelcarehez, csak nem Novotelbe, hanem Ibisba, egy 3 csillagosba, ahol 3.5 a productivity, azaz 17 perc van egy szobára. Két szoba között meg gondolom csillagkaput használnak, hogy ne azzal menjen el az idő. Nyuszifül meg pont oda került, abba a Subwaybe, ahol én dolgoztam. Szerencsétlen. 

Közben a fejem fáj nagyon, minden más javuló tendenciát mutat, de a fejem az csak fáj, és kezd megőrjíteni. Nem tudok aludni se tőle. Fogytam is rendesen, mióta beteg vagyok. Étvágyam sincs, az állkapocs- és fogfájás sem tett jót, meg a folyamatos hányinger, vagy a hasmenés. Mintha eddig nem fogytam volna eleget. Leadtam a pisikét is bacitenyésztésre, a vérteszt eredménye közben megjött, a pajzsmirigyem rendben, pedig sokmindent megmagyarázott volna. Így viszont marad az, hogy nem csak agyilag vagyok "fura". 
Ideje volt igazolást kérnem, de nem adtak, azt mondták, hogy a recepción kérjem. Megyek a recepcióra, de ott csak egy hétről adnak igazolást. Hmm.. na most akkor hogy van ez?

Megint volt tűz a közelben, most az utcánkban egy ház égett pár ajtóval arrébb. Lakótársaim megint ott moziztak ezerrel, hát borzasztó. D-nek meg eddig tartott a meghúzódása, újabban megint hamus a két ajtó közötti rész.

Sunday 30 October 2011

Napi mancs

Ismerős az a kendő valakinek, ugye? :)

Thursday 27 October 2011

Főleg dögrovás és tax credit

Na J-t annyira zavarta, hogy nincs troli az új helyen, hogy kb egy hét után fel is mondott. Nem csak ez volt a probléma, túl sok apróság volt. Úgyhogy most megint melókeresés van.

V-nek segítettem beregisztrálni a dokimhoz, sose lehet tudni, ő is felfázós típus lett :/ Az ablakok meg szigetelést kaptak, bár nem DÉ-ék nem estek túlzásba. Ha tudjuk előre, hogy ilyen ontapadós szivacsszalagot ragasztanak csak fel, már rég megcsináltuk volna. 

A játszótéren most nagyobb tűz volt. Pár suhanc tüzet rakott, majd szereztek rá kanapét is. Az egész a tüzijátékkal kezdődött, ami amúgy október végére, november elejére nagyon jellemző itt. A tűzoltóautó alig ment el, amikor két nagy csattanást hallottam. Hát nem elütött valakit egy autó? Jó sokáig itt voltak a mentők, utána meg a rendőrök. A katasztrófaturista lakótársaim meg a konyhából sasoltak ezerrel, mintha bármit is lehetett volna látni. Sose fogom megérteni ezt a fajta bámészkodást. A mentősök nagyon küzdöttek, és sziréna nélkül mentek el, szóval nem hiszem, hogy sikerült megmenteni. A levágott ruhák ott maradtak egy kupacban az út közepén. Ez így olyan nagyon szomorú képet nyújtott. A végén a rendőrök méricskéltek, fotóztak, ők tették el a ruhákat is. Az ürge helyében se lennék, aki elé bevágódott a kölyök. 

Ééééés.. ide tessék a dobpergés képzelni, megjött a még Subwayes tax creditem! Amit anno két napra kaptam meg, sikerült rájönniük hogy hülyék voltak, és megkaptam egy összegben az egész időszakot, juhééé! Ez most így, hogy a betegség miatt nem is tudom kapok-e egyáltalán valami összeget, nagyon jól jött!

Megint voltam dokinál, ugye szerdára kaptam időpontot. Elküldött sürgős ultrahangra a kórházba, hátha vesekövem van, ami miatt még mindig fáj a vesém táján, meg a hólyagom, és kell adnom majd vizeletet a bacitenyésztésre is, majd ha elfogyott az antibiotikum. Közben rámjött a mostanában jellemző rosszullét. Ilyenkor marhára melegem lesz, nem kapok levegőt, a szívem kiakar esni, és ilyenkor mindig magasabb a vérnyomásom, meg szapora a pulzusom is. Hasonlít a pánikrohamhoz, de nem az, mert az nekem máshogy kezdődik. Mindenesetre ez is eléggé ijesztő tud lenni. A dokim ennek örömére előjegyzett egy 24 órás ekg-ra, majd küldik a levelet, hogy mikor hova kell mennem. A kórházban a sürgős ultrahangra november végén kerül sor. Hát ők sem kapkodják el. Mi lett volna, ha nem sürgős??

És hogy ne legyen egyszerű a dolog, a bal szemem is elkezdett fájni, meg bedagadni. A végén már a pislogással is gondok voltak, hát nem is én lennék, ha valami simán menne. A szememmel együtt jött a fejfájás is, ami nem igazán akar múlni, pedig nem kevés fájdalomcsillapítót szedek. Szinte semmi hatás.

Sunday 23 October 2011

Még mindig beteg, meg égő kuka, miegymás

Hogy én azért ne unatkozzak, elkezdtem érezni a vesém tájékát is, szóval forró tussal próbálom menteni a menthetőt, meg iszom ezerrel, a csuklóm is fáj még, és a fejemben is minden, bár már nem olyan erősen. Főleg estefelé jön rám nagyon a rosszullét és fájdalom, így aztán alig alszom, egész éjjel fenn vagyok, kezd felborulni emiatt az alvási ritmusom, ami amúgy is elég borulékony, ugye.

Amikor picit jobban vagyok, angolozás címszóval sorozatokat nézek eredetiben, legalább ezzel haladjak, ha már nem dolgozom.

Azt mondtam, hogy pont a lebetegedésem előtt gondoltam egy nagyot, és hogy spóroljak, havi buszbérletet vettem? Hát jól spóroltam :/ A havibérlet pár fonttal olcsóbb, mint a heti, de ha nem dolgozom, hát nagyon megéri akkor :(

Mivel nem lettem jobban, szinte semmi nem változott, elmentem időpontot kérni dokihoz, de csak szerdára adtak. Péntek lévén nem akartam olyan sokáig várni, szóval elmentünk V-vel a pár méterre arrébb lévő kórházba. A nővér ugyanaz volt, emlékezett rám. A pulzusom megint magas volt, 122, de közben majdnem álmonhaltam. Elküldtek vér- meg pisitesztre. Nos, vesemedencegyulladás lett az eredmény, a pajzsmirigyem viszont jó, mert erre gondoltak a szapora pulzus miatt. Kaptam egy újabb antibiotikumot, és fájdalomcsillapítót. Szerencsére nem receptet kaptam, hanem a gyógyszert nyomták a kezembe, így ez ingyen volt most. Öröm az ürömben, hogy most időben lett elkapva a vesém, és nem kell szenvednem vele úgy, ahogy eddig. Időnként belenyilall nagyon, de nem fáj folyamatosan. 

A szemközti játszótéren az egyik kuka égett. Addig észre se vettem, míg nem jött egy böhömnagy tűzoltóautó.  Aki kihívta, igazán ráönthetett volna egy vödör vizet. Ha meglátom hamarabb, tuti eloltottam volna, nem pedig a tűzoltókat zaklatom. Másnap este meg egy csattanást és tülkölést hallottam, hát nem feltörtek egy autót a ház előtt? Utána meg rohantak a suhancok. Viszont én annyira kába voltam a gyógyszerektől, hogy nem hívtam a rendőröket, végén engem vinnének el :)

Nyuszifült behívták a Subwayhez, adtam pár jótanácsot, hátha neki jobban bejön, mint nekem.  Egyébként jól megfázott, de dokihoz nem menne el, két ajtón keresztül is hallani a köhögését, nem tudom F hogy bír aludni mellette. Ja, de tudom. Még Terminátor ideje alatt vett füldugót. J-t meg megőrjíti a trolihiány, hogy rohangálni kell állandóan a cuccokért.

Tuesday 18 October 2011

Továbbra is dögrovás

A nyirokcsomóim még mindig fájnak, és még a csuklóm is rákezdte. Mintha az antibiotikum ellenére csak minden rosszabb lenne. A fájdalomcsillapítót folyton szednem kell, anélkül elviselhetetlen lenne. De így bogyókkal tűrhető a helyzet.

J szerint nagyon rendes a főnökség az új helyen, nem is hasonlítanak a Banyához. Sajnos nincs troli, mindent zacskókban meg kézben kell cipekedni, ez elég gáz. Semmi sem lehet tökéletes sajnos. Közben V-t elhajtották a Barclaystól, mi elmentünk a Lloydsba, de ott meg kellett volna legalább az egyik szülő. Ingyen sajnos nem fogunk tudni neki számlát csináltatni, semmilyen lakcímigazolása sincs és ez baj. Ha suliba járna, könnyebb lenne, mert lenne diákigazolványa, azt elfogadnák. 

Nyuszifülnek szóltam az ajtók miatt, de nem ám azt mondta volna, hogy bocsi, majd odafigyelek, neeem. Rögtön jött a dehátakad, mondom nem érdekel, F tud csendben közlekedni, akkor te is tudsz és kész. 

A hódolóm közben már J-t zaklatja, hogy mi van velem, mert én nem vettem fel a telefont. Egyesek semmiből sem értenek, kemény dió lesz lekoptatni. Hajnalban hívni, mikor tudja hogy beteg vagyok, hát nem normális. 

Postára adtam a Tax Credit igénylésem, most időben eszméltem, hamarosan már pénz is lehet belőle. Heti 50-55 font járna, az jó kis fizukiegészítés. 

Sunday 16 October 2011

Ami elég az elég

Kidőlésem másnapján, gondolom már csak miattam is, a Banya behívatta V-t dolgozni, elvégre elmúlt már 18 végre, meg szó is volt róla. Furcsán hamar értek haza J-vel. Nos, a Banya addig pattogott, míg elegük lett, és otthagyták a picsába. Épp V-t tanította be J, mikor a Banya razziaszerűen beviharzott a szobába, amit seperc alatt széjjel is kaptak, mindenbe belekötött, ráadásul minősíthetetlen stílusban. V már ott majdnem elbőgte magát amiatt, ahogy az anyjával beszélnek. A Banya közölte, hogy V akár haza is mehet, mert J úgyse tud mit tanítani, aztán kitalálta, hogy szivaccsak mossák át az egész szőnyeget a szobában!! Egyértelműen csicskáztatás szaga volt a dolognak, a következő az lett volna, hogy fogkefével takarítsa le a csempét.
Szóval ezután elrakta szépen a dolgait J, és hazajöttek a francba. Persze igazából ott kellett volna helyben a Banya fejébe húznia a vödröt, már bánja nagyon, hogy nem tette meg. Nagyon ideje volt ennek már. Oké, most nincs melója, de egy évvel a háta mögött fog találni hamar valamit, én ebben biztos vagyok. Ez a kiidegelés egyszerűen nem éri meg, kíváncsi vagyok én majd meddig bírom, ha jobban leszek és visszamegyek. J szerint ha van eszem, nem megyek vissza, de ha nem lesz más, kénytelen leszek.

Thursday 13 October 2011

Betegség

Már egy ideje furán éreztem magam, szédelegtem, meg fájt a fejem, de ez senkit nem izgatott, mikor itt van a Nagy Ellenőrzés, szerencsére volt, aki be tudott segíteni, és meg is tette, különben nem tudom hogy éltem volna túl. A magyar linenporter meg randira hívott, vagy legalábbis sétálni. Hát mi van itt? Végzetes feromont bocsátok ki, csak nem tudok róla?

Egy hónap után végre megkaptam a szerződésem, nagyon örültem, így már nem éreztem árvagyereknek magam. Nem volt elég bajom, még herpes is nőtt a számra, amitől most ráadásul begyulladt a fejemen az egész jobb oldal.

Thursday 6 October 2011

Sapek, mínusz egy Terminátor

Azt nem is mondtam, hogy a beképzelt magyar lányzó, aki másik szállodából jött át fél év után, a harmadik napon fel is mondott, szóval kicsit büszkültem, hogy én meg még bírom. Állítólag sírva rohant haza. Tény, hogy nem könnyű, de neki nem volt annyira új ez, mint nekem. Na persze ki tudja hogyan takarított ő a másik hotelben, ha volt egyáltalán másik hotel.
Én amúgy úgy vagyok vele, hogy ez nagyjából elfogadható hely, elmegyek ha kirúgnak, vagy ha találok jobbat, de ki fogom bírni. Most nagyon kell a pénz, a két munkanélküli időszak nem tett jót a büdzsének, na meg hogy először nem kértem tax creditet. Ó, de bánom azt már!

Egyik délután lehetett válogatni a vendégek által hátrahagyott és "lejárt" cuccokból, egy nagyon fain kis sapit kotortam magamnak. 
Másik örömforrásom az volt, hogy Terminátor elhúzta a csíkot, jó hangosan, de akkor már kit érdekelt?:) De már jött is hamarosan az új lakó F-hez. Ő már inkább a mi korosztályunk. 

Benn nem úsztam meg a banya kirohanásait. Nem talált egy deka vízkövet sem, szóval a szemetes alján a gumikarika ALATTI koszba szólt bele, meg a fiók hátsó falán lévő porba, amit csak a gumiember tud letörölni, nekem olyan fokban nem hajlik a karom. Az ágyat is kritizálta, amit ráadásul nem is én, hanem Démonka fejezett be, mivel nekünk felpattintva kellett hagyni, az ágy fekvőrésze ilyenkor elválik a faltól, és a párnákat újra kell helyezni, meg a takarót meghuzigálni. De csak bólogattam, annál hamarabb szabadulok. Később Démonka kedvesebb volt, még a trolimat is segített megcsinálni, mert nagyon fájt a fejem, meg végülis miatta basztak le. 

Egy volt kollégám a Subwayből felbukkant facebookon, a számom követelve, meg hogy találkozzunk. Persze hogy pakisztáni az is. Mi van ezekkel?

A messzebbi, de tovább nyitvatartó Icelandben is van egy srác, aki felismer, és mindig kerít nekem olyat, ami kéne, de a polcokon már nincs. Szóval számomra sosincs leltárhiány:) És megjegyezte, hogy legutóbb kólát kellett nekem keresnie. Sosem árt egy ilyen legény a gáton. 

Közben lehet hogy a benti kajától, de megint kénytelen voltam sicket jelenteni a nyomorult hasmenéstől. Ha ilyen helyeken eszem, előbb utóbb ez van mindig. Nem értem. Mondjuk mások is betegek, az is lehet hogy elkaptam valamit. Nem csodálkoznék. 

Saturday 1 October 2011

Pár okosság

Hú, na hol is kezdjem.

A TFL oldalán a tömegközlekedésről lehet megtudni sok mindent. Vásárolni főleg a Tescoban meg az Icelandben szoktunk. De van még Sainsbury's és Asda is, meg természetesen ezer más üzlet, amikben még nem jártam. Cipőket a Sportsdirectben, ruhákat a Primarkban veszünk. Állateledelt a Petsathomeban veszek, gyógyszert a Bootsban, szépségápolási cikkeket pedig a Superdrugban
A Mekin kívül van itt is Burger King, meg KFC, de mi jobban szeretjük Sam csirkéjét.  Édességgel a Greggsnél tömjük tele magunkat. Mulatozni a Wetherspoonban mulatozunk. 
Hivatalos ügyekben a HMRC vagy a kormány honlapját böngésszük. Számítógépre és egyéb kütyüre a Currysnél, vagy a Maplinnél költjük el a pénzünk. 
Bankszámláinkat a Barclaysnál vagy a Lloydsnál vezetjük. Ha nincs számlánk, a legközelebbi moneyshopban váltjuk be a csekkünket, vagy ha nincs pénzünk, itt adhatjuk zaciba ékszereinket. 
Ha csendet háborítanak, vagy nem viszik el a kukát, az önkormányzatnak jelentjük. 

Azt hiszem, hirtelen ennyi.


Na igen, kihagytam az egyik legfontosabb okosságot, az olcsó boltokat, mint pl. a Poundland, vagy a 99p-s üzlet. Itt minden 1 font, vagy éppen ugye 99p. És nem azért mert gagyikat árulnak. 
Ha már pótlás. Itt is van Ikea, de van Argos is, ennek a termékei nem mindig jók, de innen van az ágyam, amivel nagyon meg vagyok elégedve.

Egy év

Eltelt egy év, és milyen gyorsan! Emlékeztek, még miktől féltem az utazás előtt? Nem? Na gondoltam, szóval kikerestem nektek. Nézzük csak mennyire voltak jogos félelmek.

1.) Tömeg. Nos, itt Newhamben nincs olyan nagy tömeg az utcákon. Upton Park környékén néha igen, de oda nem járunk sűrűn, na meg ha meccs van a közeli West Ham stadionban, na azt mindig kifogom. Egyelőre jól bírom, azért az Oxford Streetet kerülöm ha lehet, de még nem ment a tömeg az idegeimre. Persze néha a 25-ös buszon nagyon vacak volt, mikor egymás lábán álltunk, de mostanában arra se járok, szóval pipa.