Rss

Friday 30 March 2012

Napi mancs




Friday 16 March 2012

Kullancsfa es disznolab

Na, alomfejtok elonyben! Ilyen egy idiota almom regen volt. Altalaban tudom, hogy mi miert kerulhetett bele az almomba. Pl. mikor azt almodtam, hogy egy piros kocsit vezetek, mikozben Madonna sminkel ki az anyosulesrol, az azert lehetett, mert lefekveskor a zenecsatorna ment a tv-ben, es Madonna-maratont tartottak.

De hogy ma miert almodtam egy fat tele kullanccsal, az rejtely. Eloszor azt hittem, hogy viragzik a fa, meg le is fotoztam, meg megfogdostam a "viragokat", hogy milyen erdekes, aztan anyam kozolte, hogy az nem virag, az kullancs, es je, tenyleg, tobb tizezernyi dagadt kis allatka nyomorgott az agakon, en meg hirtelen a falon kivulre kerultem, ugy kellett bemasznom a lakasba, a teglakba kapaszkodtam, de a fara mar nem tamaszkodtam volna, inkabb leesek, de a kullancsokhoz nem nyulok, aztan nagy nehezen beevickeltem a lakasba, ahol mar voltak kullancsok. Raadasul ezek a dogok repultek, de a nagy reszuket elkaptam es eltapostam, aztan hopp, hirtelen egy irodaba kerultem.

Thursday 15 March 2012

Szerencsetlen picsagyumolcs

Avagy hogyan basszuk el a penzt? Kitalaltam, hogy vilagosabb hajat szeretnek, de mivel a szoke alig akarta befogni a hajam, ezert joval vilagosabb arnyalatot vettem. Es akkor most elmeselem, hogy tizenket eve hogy lettem voros: 
Kitalaltam hogy barna leszek, de a szememet nem tudom hol tartottam vasarlaskor, szoval padlizsanszinu festeket vettem, amire akkor jottem ra, mikor meglattam a fejem es tuleltem azt a kisebb szivinfarktust, amit a latvany okozott. Akkor anyam kozolte, hogy semmi gond, o leszedi a festeket, o fodrasz volt, ert ehhez. Meg Noe barkajan volt fodrasz, szoval sejthettem volna, hogy nem lesz egyszeru menet. Leszivatta a hajam, aminek az lett a kovetkezmenye, hogy a tove feher lett, a tobbi resze rikito narancssarga. Egy napig igy voltam, mentem meloba, nem is tudtam hova bujjak az emberek elol, nagyon gaz volt. Aztan mogyorobarnara festettem, igy lettem Dobo Kata. Akkor derult ki, hogy nekem a voros hudejol all, szoval valahol megerte a ket napos szenvedes.

Friday 9 March 2012

Csutortokok es szocialis viselkedes

Hivatalosan is tavasz van nalam, mert eltettem a takarom, most mar csak egy huzattal fedem habtestem ejszakankent. Ezert van nyitva mindig az ablak, hihi ;) 

Az idegeket az borzolta jo egy hetig, hogy a huto bemutatta nekunk a kozepso ujjat, szepen meghalt. J-ek meg tobb napig alig aludtak, mert mindig ejjel jott a keszulekre a sipolas, ugraltak kifele agybol, hogy lecsapjak. Kikapcsolni nem akartuk a masinat, mert a fagyasztoresz meg ha alig is, de mukodott, nagyon sok kaja romlott volna meg. Ketszer is jottek szerelok, akik ugyanazt csinaltak, de jobb nem lett, igy kicsereltek a hutot egy ujra. Marmint nekunk volt uj, mert amugy perwollal mosva. Kisebb a pakolasi felulet, igy az idokozben beizzitott regi ocskavas hutot is meg uzemben tartjuk, mert nem ferunk el. Krva sokat fogyaszt, de 9 ember nem fer el egyszeruen ennyi helyen. 

Hogy erezzuk a torodest, a vizforralo is azt mondta: csutortok, es nem derogalt neki mukodni. Aztan megis, aztan megsem, aztan meg kilukadt az alja. Persze gazdaja nem lett a balesetnek, csak nemes egyszeruseggel elfektette a pulton az illeto, fenekkel kifele, es ennyi. Lehet azt hitte, hogy majd megjavitja magat? Vagy valaki befoltozza majd? Vagy mi?

A Tank hangeffektjeit kezdem megszokni, bar az elegge undorito, mikor feltepi az ajtajukat, majd akkorat bofog, hogy csoda hogy nem hanyt be, aztan bebassza az ajtot, mert a kilincset hasznalni azt nem lehet. Egyszer piasan meg a lepcsore is csulazott allitolag, szoval kultura van boven.

En meg kozben idonkent szocialisan viselkedek, mint egy igazi ember: masodmagammal festek kormot a konyhaban. Gondoltuk, hogy utana napirendi pontra tuzzuk a mukormokrol valo fecsegest, de aztan kirohogtuk magunkat inkabb.
Egyszer meg is beszeltuk, hogy elmegyunk futni. Reggel. Ebbol az lett, hogy en elaludtam, komas fejjel rohanok le, hogy jajuristen, de fel oras kesessel csak elmentunk. Vegigfutottunk 400 metert, de visszafele mar nem, mert pont szembol fujt a szel, szoval vissza mar gyalogoltunk, de rem buszkek voltunk magunkra. Azota nem is mentunk, nehogy elszalljunk magunktol :D

Dokinal annyi a helyzet, hogy kertem hadd menjek vissza hamarosan dolgozni, de azt mondta, hogy majd a dilidoki ezt eldonti, meg elkuldott meg vertesztre, mert megint foltosodik a labam, de nagyon durvan, es tuti hogy emlekeznek arra, ha minimum husz helyen utottem volna meg magam, viszont az egyik gyogyszerem verrogot okozhat, szoval fo a biztonsag. A pszichofratert hivtam, de nem tud hamarabb talalkozni velem, mint az eredeti idopont, igy a honap vegeig meg tuti itthon leszek :/ Addig probalom magam fizikailag is rendbehozni, ne doljek ki mar az elso munkanapomon.

Thursday 1 March 2012

RenCerhiba, meg tesztek

Mult het vegen kellemetlen meglepetesben volt reszunk: nem kaptunk fizetest. Vagy betegpenzt. De a Hotelcare-bol senki am! Szombaton irt a HR-es, hogy osszeomlott a rendszeruk, de hetfo-csutortok kozott mindenki megkapja a penzet. Gondolom manualisan kell utalgatniuk, szerencsere en kedden tenyleg meg is kaptam, bar azert kicsit aggodtam, hogy tobbet fognak kesni, mint mondjak. 

A bicikliproject is halad, mar 4 km-t tekerek le egyben, es legalabb ketnaponta raveszem magam, foleg mert iszonyat jo ido van, kar lenne benn poshadni. Ez azert is jo, mert igy erositem is magam, hogy hamarosan vissza mehessek dolgozni. Szep is lenne, ha mar az elso nap kikopnem a tudomet. Nagyobb tavra egyelore nem vallalkozom, de ami kesik, nem mulik. A kanyart meg mindig nem probaltam, de legutobb az utam vegen nem leszalltam es megforditottam a cangat, hanem megfordultam, raadasul jobbra! Mert hogy nekem balra huz a kezem, a jobbra fordulas nekem nagyon idegen, de csak azert is arra csinaltam. Kicsit offroadoztam ennek koszonhetoen, de ettol fuggetlenul sikerult a muvelet. Szuper :)

Volt par napom, amikor edesseglazban voltam, annyira racuppantam a cukorra, a vegen mar a kristalycukrot nyomtam magamba tomenyen, annyira elkapott. Most meg alomkoros vagyok, ez biztos a tavaszi faradtsag, vagy a nyari depressziom elocsapata :) Meleg van, irdatlanul, tavaly nyaron volt hogy hidegebb volt, mint amilyen idojaras most van. Durva.

A specialista bacsihoz is visszamentem idokozben. Nagyon szepen elmagyarazta, hogy a sejtek amiket megvizsgaltak, kevertek, ami jo jel, mert a rakos sejtek ugyanolyanok, azok nem kevertek, mert azok klonozzak magukat, es itt nem az van. Szoval marad az, hogy valami fertozes okozza a dolgot, azt nem tudjak, hogy a nyirokcsomoim miert nagyok meg mindig, de harom honap mulva visszavarnak, es majd akkor eldontjuk, hogy kioperaljak-e vagy sem, attol fuggoen, hogy okoznak-e tovabbi problemat.

Az egyeb tesztek (HIV, clamydia, stb) is mind negativok lettek, ami kulon jo hir, sosem art egy ilyen.