Rss

Wednesday 25 April 2012

Vackor sokadik elso napja, de most iskolaban


Es igen, eljott a varva vart nap, vegre mehetek suliba! Mindezt angolul! Juj. Nem voltam kicsit sem ideges. Eloszor is azon paraztam, hogy odatalaljak, mert eleg messze volt, 3 busszal tartott ket oraba az ut. Mar azt hittem rossz helyen varok, mert negyedoraval tulleptuk a talalkozasi idopontot, es kezdtem nagyon elveszettnek erezni magam, mikor megjelent Chris, aki amugy nagyon nem rossz pasi (Diego Lunara hasonlit a Dirty Dancing 2-bol) es osszeszedte a tarsasagot, majd elindultunk a suli (Capel Manor College) fele. A kozelben van amugy a Lea Valley Park, London legnagyobb zold terulete. 

A sulit az RSPB szervezte, es a tanulok onkentesnek szamitanak, ergo kifizetik majd az utazas koltseget, es oktatasi napra kapunk 4 fontos kupont, amit ebedkor le lehet vasarolni. Ertitek, engem oktatnak ingyen, es meg alljak az utazasom, meg az etetesem is. Hat igen, nem Magyarorszag. 

Monday 23 April 2012

Kerteszlanyka

Ha mar ugyis jelentkeztem egy kertesztanfolyamra, elmentem egy 3 oras fejtagitasra a kerteszklubban. Itt igazabol csak arrol volt szo, hogy milyen evszakban, honapban milyen teendoink lehetnek. Mikor erdemes elultetni, vagy kiultetni, mikor mit tudunk szuretelni, stb. A 90%-at megertettem, es uj szavakat is tanultam, amit rogton lecsekkoltam a telefonomon, eljen az online szotar! 

Az egyik idosebb csajszi mar ismeros volt, mert ott volt a Beckton Pond takaritasakor, de tuti nem szazas a no, allandoan tok masrol beszelt, meg mindig felhozta, hogy elkuldtek pszichiaterhez, de o nem depresszios, mondjuk epp a salatakrol beszeltunk, de hatareset, meg belefer a temaba. En hulye meg beszeltem arrol, hogy bipolaris vagyok es nekem is van pszichiaterem, erre felcsillant a szeme es kozolte, hogy mar az elso alkalommal latta, hogy van bennunk valami kozos. Ezt en nem tudtam most boknak venni. Egyik szunetben epp a kertesztanfolyamrol beszelgettem Sarahval, mikor odajon es elkezdi kerdezgetni, hogy akarok-e ongyilkos lenni, mert o nem, o nem depresszios, de elkuldtek megis pszichiaterhez. Ilyenkor fohaszkodok egy nagyot, es kerek tobb turelmet. 

De ez semmi, en kifogom az idiotakat, este elmentem edzeni, es egy indiai vagy pakisztani, vagy kitudja milyen srac (en biztos nem tudom megkulonboztetni oket) allandoan mellem telepedett. Folyton cserelgetem a gepeket, de mindig mellettem volt, ugy fel ora elteltevel sikerult osszeszednie a batorsagat, hogy kozolje, ez az elso napja a konditeremben, meg be is mutatkozott, meg probalt beszelni, amit en meg probaltam haritani, mert epp arra figyeltem, hogy merre kopjem ki a tudom lepcsozes kozben. Mar ott tartottam, hogy ha ez folyton kovetni fog, en meg haza szeretnek menni, es meg mindig a nyomomban lesz, akkor szolni fogok egy ott dolgozonak, hogy foglaljak mar le, amig szerzek ot perc elonyt. De tenyleg, ezeknek en nagyon bejovok, remes. Szerencsere azonban hamarabb elment. 

Hazafele meg egy masik allitott le, hogy merre van a Plaistow station, na mondom jol elkeveredtel, mert pont arra, amerrol jossz, aztan elkezdte kerdezgetni, hogy dolgozom-e, es akarok-e pluszpenzt keresni, mert o itt dolgozik a kozeli szepsegszalonban, es en milyen szep vagyok. Ja persze, edzes utan, jatszoruhaban tuti a legjobb formamat hoztam. 

Itthon meg gyorsan legepeltem Olanak a kurzus anyagat a fenti kepekrol, csak ket szot nem ertettem igazan, azert vannak megjelolve pirossal. Ola nagyon orult, hogy ilyen gyorsan megcsinatlam. Juteszembe, a lenyeget nem mondom! Megkert, hogy segitsek megcsinalni a kerteszklub honlapjat, blogjat, facebook-profiljat, stb, mert tudja hogy blogolok magyarul, de hatha kedvem lenne ehhez is, es hat igen, juj, nagyon :)

Saturday 21 April 2012

Szuletesnap, megint

Ez mar Apryl (DE' kislanya) masodik szulinapja, amire hivatalos voltam. A harombol ez nem is rossz arany. Nem akartam ajandek nelkul beallitani, meg szerencse, hogy a karajcsonti ajandokot meg nem adtam oda. Egy plusspingvin volt az, hasonlit Joey pingvinjehez a Jobaratokbol. Es beletrafaltam, mert imadja a pingvineket, szuper!

Eloszor nem volt biztos, hogy el tudok menni, leven hogy DE'-ek masik varosban laknak mar, es most nem nagyon vagyok eleresztve egy ilyen utazasra, de szerencsere sikerult megoldani a fuvart, A-val jott ertem a kocsi, szoval legalabb ot ismertem a csapatbol.

Rengeteg kaja volt, fincsi hidegtal, es meg a tortabol is maradt annyi, hogy egy szeletke jusson, de utana DE' maradekat zabaltam fel, mert nem maradt repetanak, pedig nagyon finom volt. A hidegtalbol halistennek volt eleg, A-val nagyon racuppantunk, szinte vegig csak zabaltunk, en ennyit regen ettem.

A ferfiak kupaktanacsot ultek, vagyis alltak a megepitendo hinta-csuszda-libikoka kombo leirasa felett, DE'-vel egyetertettunk abban, hogy lehet mi ketten hamarabb felallitjuk, de a fiukra hagytuk az ugyet, olyan jol eljatszottak a furoval.

A sok kisgyerek igazan megalapozta a babazsur feelinget. Nagyon fura volt, de aztan elrajzolgattam, meg eljatszottam a gyerek jatekaival :) Az ido tipikus aprilisi volt, hol kisutott a nap es megsultunk, hol meg esore allt. Mire a fiuk vegeztek a jatszoterrel, szepen el is eredt.

Friday 20 April 2012

Welfare meeting es kertesztanfolyam

A welfare meetingre mar felkeszultem. Mirela a HR-es megkuldte a kerdeseket, en meg visszakuldtem a valaszokat, azt hittem sinen van az ugy. Bementem szepen hat a kozpontba, hogy megbeszeljuk, mikor es hogyan tudok visszamenni dolgozni. Vagyis ahogy en gondoltam. Persze ember tervez.....

Nos jol elbeszelgettem Chris-szel a HR fonokkel, megkerdezte mi az, amiben ok segithetnek, fix offot kertem, szerdara, mert akkor van a legtobb onkentes dolog, meg nem hetvege, arra eselyem nem lenne. Azt mondtak ezt nem nehez teljesiteni, az is kiderult meg, hogy az Excelbe nem biztos hogy vissza tudok menni, mert most epp nincs hely. Hurra! Banyamentes ovezetben tuti jobban menne a munka. Megkerdezte, hogy felvehetik-e a kapcsolatot a haziorvossal, ekkor mar erezte, hogy ma nem jutunk dulore, mert ez a kerdes benne volt az atkuldottek kozott, es mar megkuldtem a valaszom, hogy igen. Mirela felvetette hogy most kapjam meg az alairnivalo felhatalmazast, de nem lehetett, mert nem volt kesz. Szoval most ott tartunk, hogy megcsinaljak a papirt, elkuldik nekem, en alairom, visszakuldom, igy irasban adok engedelyt hogy felvegyek a kapcsolatot a dokimmal, felveszik a kapcsolatot, aztan kitalaljak hogy mi legyen, es akkor lesz meg egy welfare meeting.

De ezeket mar reg megtehettek volna, hiszen irtam hogy megadom az engedelyt, mar reg elkuldhettek volna nekem a papirt, es felvehettek volna a kapcsolatot a dokimmal. Hulye burokracia. Igy szerintem min ket het meg, mire dolgozni tudok menni. Nem voltam merges kicsit sem, hogy tulajdonkepp a semmiert fizettem ki 6 fontot utazasra, es elment 2,5 ora az eletembol tok feleslegesen. De innentol mar nem rajtam mulik, most mar csak lesz valami.

Viszont jo dolog is tortent velem. Liz, aki newhami onkormanyzatnal dolgozik, es o koordinalja az onkenteskedest - most mellekesen megjegyzem, hogy kozel ketezer onkentesrol van szo -  emlekezett ra, hogy szeretek a termeszetben dolgozni, es elkuldte a jelentkezesi lapot egy kertesztanfolyamra, hatha tetszene nekem. Ingyenes, tiz hetig tart, minden szerdan 9-16, es level 1 kerteszkedo kepesitest ad. Hulye lennek nem elmenni :) Igy fogtam magam es jelentkeztem ra, es el is fogadtak a jelentkezesem! Szoval jovo szerdatol elindul eletem elso idegen nyelvu tanfolyama:) Most mar tuti hogy szerdara kerek offot, es mar okom is van ra boven :)) Jaj olyan izgi!

Thursday 19 April 2012

Nemrandi a susnyasban

Simonrol beszeltem mar, a Thames21-nel dolgozik, onkenteskent kezdte, ma mar teljes allasban naluk van. Nemreg neki is melyvolgyben volt az elete, elvesztette a munkajat, hazassaga tonkrement, de most mar uj kerekvagasba ert, es celjanak tuzte ki a hasonlo cipokben jarok segiteset. Itt jovok en a kepbe.

Elhivott a Thames21 kozpontjaba megnezni hogyan dolgoznak. Bromley-by-Bownal talalkoztunk, aztan eloszor bevitt a nadasba megmutatni, hogy milyen lett. Elozoleg terdig jartak a szemetben, onkentesek tisztitottak meg a folyopartot, es igy megnoveltek a nadas es a benne elo allatok eletteret. Sajnos meg mindig sok a szemet, hungarocel-fele is sok van, azokat lenyelve megolheti a madarakat, igy az az egyik fo ellenseg. 
A nadas utan megmutatta a meg mindig mukodo vizimalmot, meg a kornyeket picit, a kozelben feszkelo kedvenc hattyuit, aztan bevitt az irodaba. Bemutatott a kollegainak, es megmutatta hol dolgoznak, mit csinaltak az onkentesek az iroda korul. Volt szep hatso kertjuk, az irodaban meg ott logtak az esemenyekrol a kepek, az egyik tajkepem is koztuk volt :)

Kozben tobbszor eleredt az eso, nagyon szepen elaztam. Persze kaptam volna esokabatot, ha kerek, de okosan nem kertem, azt hittem csak kis viz, ehelyett jol ataztam, mar ugy ertem haza, hogy nem ereztem az ujjaim veget, annyira faztam.


Tejes meregtelenites, tobbek kozott

Napok ota probalok "meregteleniteni", tejjel, mert mostanaban naprol napra hizok, es valahogy be kell inditani a lassu emesztesem. Persze mikor direkt akarok rosszul lenni, akkor nem tortenik semmi, pedig mindent bevetettem. De tenyleg amugy, kb ketnaponta szelesedek egy centivel, ez borzaszto. Hiaba jarok edzeni, egyelore nem ugy tunik, hogy hatasa lenne, bar az is igaz, hogy meg csak most kezdtem el.
Viszont mar az uszodareszt is megneztem a napokban, szoval rettento bator voltam, lehet megdicserni :)

M lakotarsunk kedden elkoltozott, ennek oromere elotte par nappal egy buli utan jol osszehanyta a wc-t es a szobajukat, a vele egyuttlakora is majdnem kerult belole. Hat szep, ideje is volt, hogy elhuzzon mar. Azota mar uj lako jott a dilinyos szobaba, remeljuk o most mar normalis lesz.

Megvolt a TBC tesztem is, ez egy borproba volt, a bor ala fecskendeztek valamit, ket nap mulva vissza kellett menni, es azt neztek, mennyire pirosodott be, de semennyire, abszolut semennyire, szoval ez is negativ, letudva.

Wednesday 18 April 2012

Husvet a kerteszklubban

Es igen! Talalt! Megint onkenteskedes! Mult penteken tortent, eddig nem volt kedvem irni, bocsi:)


Amikor ide elmentem, mar tudtam, hogy a Central Parkban minden penteken van egy szabadon meglatogathato kerteszklub. Nos, most onkenteseket vartak a husveti alkalomra. Sajnos a foszervezo elfelejtette megadni, hogy hova is kell menni, de szerencsere szemfules voltam, rakerestem a kerteszklubra es megtudtam, hogy a teniszpalyak kozeleben van a hely, es igy meg is talaltam rogton. Sara is jott, ovele mar talalkoztam a bogar szalloda epitesenel. Igazabol erdekes egy lany, kerteszkedni is feher hosszu salban jott, frissen pingalt kormokkel, aranyekszerekkel. De hat az o dolga, csak fura.

Wednesday 11 April 2012

Beckton Lake Regeneration Day

Es igen! Megint onkenteskedes! Ma visszamentunk a Beckton District Parkba, csak a masik felere, es most egy igazi to korul vandalkodtunk, nem pedig kacsausztatot tisztitottunk. Megint ket csoport volt, en megint a szarazfoldon ugyeskedtem, foleg azert, mert azoknak mindig mast kell csinalni, nehogy veletlenul unatkozzak. A mai napon bogar szallodakat csinaltunk, vagyis probaltuk oket befejezni, mert az alapok mar megvoltak. A bogar hotel az par egymasra fektetett raklap, megtomve folddel, meg teletuzdelve agakkal, majd ezekre korbe-korbe gyeptegla kerul, amit a kozeli autout melletti retrol "lopunk". Egy oldala nyitva marad, az lesz a bejarat es maris johetnek a bogarak, be lehet koltozni, mar csak a room service-t kell megszervezni :)

En foleg a faagakat nyestem, meg szurkaltam bele a szallodaba, meg a tul hosszan kiallo agakat roviditettem, epp menni akartam levaltani az aso brigadbol valakit, mikor kiderult, hogy mar csak husz perc van fel 2ig, ergo mara ennyi volt, vegeztunk. Ugy elroppent az a 3 ora, hogy csak na! Egy hotelt befejeztunk, egy meg felig kesz maradt, szoval van meg mit csinalni, 25-en ujra lesz erre lehetoseg, de az mar kerdeses, hogy akkor tudok-e menni. Egyik felem remeli igen, mert nagyon jol erzem magam mindig, masik felem meg azt remeli, hogy nem, mert dolgozni fogok. Hat majd kiderul.

A park eszaki fele, ahol voltunk most, nagyon szep, a to es kornyeke tele van madarakkal, ott hangoskodtak ezerrel, nagyon zen volt. Majdnem vegig szepen sutott a nap, parszor elkezdett csopogni az eso, de aztan meg is gondolta magat. Szoval ez a nap is jol telt el, es meg kicsit beszelgettunk is a szervezokkel. Teljesen feldobodva jovok ilyenkor haza, mar alig varom, hogy ujra mehessek.

Monday 9 April 2012

Barbeque a temetoben, avagy Conservation Day at the Quaker Burial Ground

Igen, megint onkenteskedtem, nagyon belehuztam :) Azt el is felejtettem mondani, hogy tegnap is, meg a becktoni esemenynel is voltak olyan resztvevok, akik valamilyen fogyatekossaggal elnek. Az elso alkalommal egy lathatoan "kicsit lassu" emberke jott el, szombaton meg egy olyan lanyzo jott, aki egesz testeben remegett, keze is, feje is rangatodzott. De senki nem lett kinezve, hogy jaj ez mit keres itt, mindenkinek orultek a szervezok, akik jottek segiteni, mindenki talalt maganak valo munkat. Es ez jo, hogy nincs ez a ki- illetve lenezes sem a szervezok, sem a tobbi onkentes reszerol. Na ezert (is) szeretek itt elni.

A mostani alkalom kicsit rendhagyo volt, mert egy temetokertet raktunk rendbe. Fura volt a ket oldali sok sir, kozottuk meg olyan puha volt a fu, hogy mindig attol feltem, hogy belesuppedek, aztan elkapnak a buckalakok. Rengeteg madareteto volt kinn, volt is rendesen csipogas, csiviteles, es persze a hollok sem hianyozhattak.

Az elso, es legnagyobb feladat a komposzt attelepitese volt. Ehhez ki kellett belole lapatolni a foldet, a keretet oldalra forditottuk, raemeltuk a talicskara, elszallitottuk, majd az uj helyen ujra felallitottuk, a foldet meg visszalapatoltuk. Hat ez sem egy konnyu moka volt, az fix. Kicsit meg megnyestuk az elburjanzo novenyzetet, aztan a barbeque kore gyultunk ehes hordakent, hogy lecsaphassunk az elkeszult husikra. Volt hamburgerhus, meg hotdog kolbaszka, a zsomle fura mod meg volt vajazva, de nem volt rossz, csak kicsit mas. Salata helyett meg volt ketchup, de igy is nagyon finom volt. A szabadban keszitett kajanak valahogy mindig nagyon jo ize van :) Kaja es kave utan kicsit meg emesztettunk, latszott, hogy nem kerget a tatar, utana neki alltunk a fakat letisztogatni, az elhalt agakat levagtuk, nehany facskat is kivagtunk, es irtottuk a nagy ellenseget, a mindent beszovo tovises vadmalnaizet, aminek meg mindig nem tudom a nevet, se magyarul, se angolul (vmi B betus).

En kicsit hamarabb eljottem, mint a tobbiek, mert elkezdtem szedulni, a sok hajlongas meg nem javitott, es mivel szerszamokkal dolgozunk, en meg amugy is tudok am ketbalkezes lenni, inkabb eljottem, mielott kart teszek valakiben, vagy magamban. Jo volt, rendesen kifaradtam, a karom meg most is faj, de nem baj, kell ez az edzes, hogy minel jobban birjam majd a munkat, mikor visszamegyek!

Cundy Park Revival Day

Na tegnapelott szombaton megint mentem onkenteskedni, megint a Simon vezette kis csoportot gazdagitottam jelenletemmel. Az az urge hihetetlen, mennyire dilis, de jol all neki, es nagyon tud hangulatot csinalni. Szokas szerint (figyelitek? mintha ez mar az ezredik onkenteskedesem lenne, nem a masodik:) ki lett osztva a vedofelszereles, en megint a szarazfoldet valasztottam ugykodesem celjaul, aztan megint meghallgattuk a biztonsagi kiseloadast. 

Most kaptunk kis kartyat is, mert van egy baci, amit ossze lehet szedni az ilyen pocsolyak kornyeken, es eleg sulyos kovetkezmenyei lehetnek, ha nem kezelik. Igaz, 17 eve nem volt ilyen esetuk, de azert el kell mondani. 

Hat en nem tudtam mire vallalkoztam! Azoknak, akik nem a kis kacsausztatot tisztitottak, vagyis az en csoportomnak az volt a feladata, hogy a bejarattol a toig, meg korulotte utvonalat alakitsunk ki. Ez azt jelentette, hogy asoval-lapattal fel kellett szedni a fuvet, a gyepteglakat meg elhurcibalni mashova utana. Hat jo nehez melo volt, az fix, altalaban 5 perc askalodas, 5 perc piheno volt, hogy ne doljunk ki hamar.


A kacsausztatoban amugy erdekes dolgokat talalt a csapat. Volt ott szekrenyajto, kerekabroncs (gumi nelkul, csak az a kerek fem, nem tudom a nevet), de a legerdekesebb az egy manko volt, azon vihogtunk egy sort, mert el nem tudtuk kepzelni, hogy kerulhetett oda. A viz evek ota nem volt igy kitisztitva, mint most, hat ra is fert rendesen. Egy darab halacskat is sikerult fogni, rejtely, hogyan elhette tul eddig. Amikor visszatettuk a vizbe, nem tunt tul lelkesnek, az oldalarol sem nagyon akart felkelni, remelem azota mar jobban erzi magat.

Simon, meg az egesz csapat nagyon aranyosak voltak, mert allandoan jottek hozzam, hogy pihenjek, mert latszodott, hogy mar a seggemen veszem a levegot, de csinalom azert serenyen a dolgom. Tudjak, hogy fel eve vagyok mar betegszabin itthon, nem vagyok hozzaszokva a kemeny munkahoz, ugyhogy megkaptam feladatnak a vadviragmagok szorasat is, addig is pihenek, meg a toban is turkaltam, mikor mar nagyon nem birtam az asast. 

Tok jo, hogy igy odafigyelnek mindenkire, pedig en meg annyira nem is voltam beszedes, mint altalaban, nagyon koncentraltam a feladatomra. Eleg hamar elment a 3 ora, dolgunk vegeztevel megint elokerult a tea-kave-keksz szentharomsag, mindenki meg lett dicserve, mindenki sztar volt, ahogy Simon szokta mondani, es gyujtottunk 22 millio pontot (ez is Simon szavajarasa). Hazafele elgyalogolva a tavacska mellett jo erzes toltott el, hogy igen, ebben az utacskaban benne van az en munkam is..


Thursday 5 April 2012

Brainstorming

Na igen, ez hianyzik, mar meseltem rola. Amig nem szedtem a bogyokat, napjaban vagy ezer (tenyleg, szo szerint!) jobbnal jobb gondolatom tamadt, foleg a vilagot mentettem meg, hat ahogy szoktuk ugye, biztosan ismeros. Mostanaban viszont elhagynak az otletek, messzire elkerulnek, mintha ram lenne irva, hogy "gyogyszert szed, kar energiat pazarolni ra". DE tegnapelott a gymben csak villant egy (szerintem) teljesen jo szikrat az agyam.

Kitalaltam, milyen jo lenne mar, ha a gepeket vmi dinamofele keszulekre csatolnak, es ahogy az emberek tekerik, huzkodjak, tapossak, aramot termelne, amit visszaforgatnanak az edzoterembe, es igy olcsobb lenne az uzemeltetesi koltseg, ergo olcsobb lehetne a berlet, ergo meg tobb ember jonne, es meg tobb energiat csinalnanak.

De most tenyleg, szerintem ez marha jo otlet!

Wednesday 4 April 2012

Lepcsozes, doglott roka es koleszterin

Hogy mi az osszefugges? Hat en! Tegnap megint voltam edzeni (juj de jo leirni:), 4 gepet probaltam ki: a futogepet turafokozaton, aztan a bicajt, meg a lepcsozogepet, meg volt egy tekeros is, ami olyan volt mint a bicikli, csak kezzel kellett tekerni, annak is adtam rendesen. Kozben elkeszitettem a kedvenc salatamat, azt is eszem rendesen, es meg jo, hogy elkezdtem ezt az egeszseges eletmodot, mert a doki szerint a koleszterinszintem magas, ami vicces, mert enni nem is eszem olyat, ami noveli (nulla a tojas, tej, allati zsiradek bevitelem), szoval marad a sok paradicsom, salata es testmozgas, aztan majd meglatjuk. A leletem amugy jo lett, a veralvadas tesztet meg varjuk, aztan csak kiderul, mitol foltosodom. Mult heten 40 foltom volt, azert arra csak emlekeznek, ha ennyi helyen verem be magam. 

Sunday 1 April 2012

Aprilis 16

A nagy visszateres idopontja. Egyelore meg csak kineztem a datumot, de voltam mar a dilidokinal, mondtam neki, hogy mennek vissza dolgozni, jovahagyta, szerinte is jo otlet. Meg a haziorvossal is meg kell beszelni. Azert nem megy ugy, hogy masnap mar dolgozzak, mert aki 4 hetnel tovabb van betegallomanyban, azzal legalabb egy welfare meetinget csinalnak, ahol megbeszeljuk, hogy mi tortent, milyen gyogyszereket szedek, milyen mellekhatasaik vannak, ugyanabba a munkakorbe tudok-e visszamenni, van-e valami specialis dolog, amire szuksegem van, na es persze ki tudja, hogy van-e meg helyem ugyanott, lehet  hogy egy masik szallodaba raknak at. Szoval ezek majd jol kiderulnek, de csak akkor tisztazzuk le ennek az idopontjat, ha mar megvan, hogy megyek vissza. Ezert lett a 16-a kitalalva. Legalabbis ez a cel.

Nagyon varom a visszamenetelt, de felek is, mert ha a Banyahoz kell visszamenni, szinte tutibiztos vagyok benne, hogy idovel ki fog idegelni. Igy aztan elkezdtem mashova is beadni az oneletrajzomat, hatha.. lehet drukkolni.

Hogy gyakoroljam az angolt, meg kapcsolati toket szerezzek, vegre jelentkeztem onkenteskedni totisztitashoz, meg parkrendezeshez, mar nagyon varom, tok izgi :)

Egeszseges eletmod

Ha mar kozepszeru lettem, probalok olyan eletet is elni, es ugy dontottem, hogy felhagyok azzal az eddig eleg jol bevalt onpusztito eletmoddal, hogy alig eszem, inkabb csak kaven elek, heti 1kg cukrot iszom igy meg, szoval adok az egeszsegnek! De legalabb nem cigizem, nem iszom, nem drogozok. Ez is valami!

Szoval beindult a gyumolcs- es joghurtprojekt, utobbi a laktozerzekenysegem miatt vicces kicsit, de egyelore jol birom. Egy hete kb vagy 5kg ringloszilvaval jottem haza a piacrol, meg jo nagy adag szolovel, kiwivel. Az egesz amugy ugy kezdodott, hogy nagyon gyumolcs ehetnekem tamadt, aztan egyszer mintegy veletlenul besodrodtunk a piacra a tescobol hazafele. Kavet vettem termeszetesen, na de a lenyeg az, hogy a piac hatuljaban akkora adag gyumolcsot adnak egy fontert, hogy ihaj! 22db ringloszilvat pl. Na ekkor dontottem el, hogy itt gyumolcszabalas lesz, mert ezert mar erdemes volt penzt kiadni. Amugy a boltokban eleg horror aron vannak gyumolcsok, vagyis annyira nem veszes, de mikor az ember meg van szorulva, akkor ezekrol mond le leghamarabb.

A gyumolcs mellett nemreg elkezdtem szorpozni is, hogy ne folyton kavet igyak. Egyreszt anyagilag jo draga, hogy napi 1 liter szojaitalt betermeljek, masreszt ugye roppant egeszsegtelen. Igy aztan veszek olcso bubis vizet (a csapviz az nem, nem, nem es nem jo!), meg szorpot, es napkozben ezt iszogatom, neha megvan a ket liter is, de egy mar biztos. Vese atmosasa: kipipalva.

Szoval kevesebb kavet iszom (nem elegge:/), tobb vizet, es gyumolcsot is rakok a szervezetembe, es ugye nemreg feltalaltam a kondiba jaras intezmenyet, es idonkent elbicajozok erre, vagy epp arra. Nagyon egeszseges leszek meg a vegen.

Gym

Konditerembe jarni jo dolog. Hasznos. Ugy 4 eve en is raszantam magam, hogy elmenjek egybe Miskolcon, de akkor csak odaig jutottam, hogy elhoztam egy arlistat, vissza mar nem mentem, mert annyira tomegnyomor volt, nem ereztem volna jol magam ott. A testedzes, plane ha rendszeres, jot tesz nem csak a testnek, de a leleknek is, ez fokozottan illik a bipolarisokra. Az egyik dolog, amit a rutinszeru eletvitel melle tanacsolnak, az a valamilyen formaban torteno edzes. 

En meg ugye most fel evet toltottem itthon, hamarosan megyek vissza dolgozni, a takaritashoz meg kell az ero, szoval javitanom kell az allokepessegemet, novelni kell az eromet, mert fogalmam sincs milyen korulmenyek kozott tudok visszamenni, van-e ott helyem, atraknak-e masik hotelba, ahol esetleg magasabb a productivity, en mar itt a seggemen szedtem neha a levegot. Szoval mindenkeppen kell az edzes. A szobamban ez egyszeruen lehetetlen. Ha nem felnek attol, hogy a konyhaban kotok ki egy ugrabugra utan, akkor sem ferek el, max feluleseket tudok csinalni, de meg akkor is neha beverem a fejem, annyira nincs hely. Az utcan futassal meg az a bajom, hogy egyreszt a betont nem birja a terdem, meg ahhoz vagy tul meleg van, es megdoglok, vagy tul hideg, bekapkodom a levegot, es jol lebetegszem. Ott van meg a bicaj, ami tokjo, de annyira meg nem megy, hogy tizenhuszon kilometereket tegyek meg vele, aminek mar hatasa is lenne. Az a 4-5 amit tekerni szoktam, az gyakorlasnak jo, de testedzesnek keves. Ezert jott kepbe a konditerem.

Remes kozepszeruseg

Hat ez van keremszepen. Miota a gyogyszereket szedem, azota roppant normalis es egyben rettento unalmas eletem van. Semmi rohamszeru otletfolyam a fejemben, a nagyszeru, vilagmegvalto gondolatok is elkerulnek messzirol, es kevesbe vagyok idiota, ami - faj bevallani - hianyzik. Hianyzik a manias szakasz, amikor ugy erzem, mindenre kepes vagyok, nem aggodom semmiert, mert majf ugyis visszamegyek az idobe es megoldom a problemakat, vagy amit elrontottam. Hianyzik, hogy hajnali kettokor ramtorjon a tancolhatnek. Persze az nem hianyzik, amikor egyik percrol a masikra hirtelen, csak ugy a semmibol egy darab szarnak erzem magam, semmi sem jo, senki sem szeret, onbizalmam csak abszolutertekben letezik, elegem van a vilagbol, es kulonben is minek elek.

A gyogyszerek az arany kozeputon tartanak, a hangulatvaltozasaim mar teljesen normalisak, ahogy a tobbi embernel is elo szoktak fordulni. Semmi szelsosegesseg. Ilyenkor szoktak sorstarsaim szepen leallni a bogyokrol onhatalmulag, mert hianyzik a jo szakasz az eletunkbol. De ilyenkor szoktak aztan nagyon rosszul jarni, mert a jo resz jon-megy, a rossz resz meg csak meg rosszabb lesz. En tartom magam, logikusan nezem a dolgot, nekem nem eri meg, hogy depressziom legyen megint, igy elviselem az unalmas kozepszeruseget.
Szerencsere azert meg igy is kicsit idiota vagyok. Probalom elvezni, hogy van erom, energiam dolgokat csinalni, egyedul. Kimenni biciklizni, elmenni vmi idegen helyre, kimenni a boltba, emberekkel beszelgetni.

Sokszor aldom, neha pedig atkozom igy aztan a gyogyszerek hatasat. De annak azert nagyon orulok, hogy vegre van eletem.