Rss

Saturday 23 February 2013

Bonusz Kokimancs



Mert ma ilyen napom van.
Amugy Kokinak ez a pont a kedvenc helye. Jol bebujik a felfal moge, es eljatsza, hogy megtamad minket lesbol, mi meg eljatszuk, hogy nem is lattuk es elfutunk ijedtunkben.

Extra bonusz napimancs

Nem hianyzo veszteseg

Elmult ket het azota, hogy elkezdtem en a franya kevesebbcukor eletmodot. Es hat be kell valljam, van eredmenye. Mindenhonnan fogytam atlag 2 centit, de csipobol pl 4-et. Ket het alatt. Es egy percet sem tornaztam (szegyen ide meg oda). 

Nem nagyon gyotortem meg magam. A reggeli sutimrol (pain au chocolat frangipane-nal belul meg felul, kis mandulaval megszorva, porcukorral a tetejen, ami igazabol nem is porcukor, elolvastam a cimkejet, nagyresze rizsliszt, nincs is benne cukor :D) nem vagyok hajlando lemondani. 7kor be is nyomom a melohelyen, ertelemszeruen elmarad, ha offos vagyok, helyette alszom. Ilyenkor megiszom a kavemat is (nem amikor alszom!), amibe kevesebb kavet is teszek mar, hogy kevesebb cukorral tudjam meginni. Ha nagyon akarnek meg inni, az mar csak izesitetlen gyumolcstea. Benn mar nem szoktam enni, kizarolag csak ha rettentoen megehezem hirtelen, es nem birom ki otthonig, de ez ritka.
Otthon ugy 2 korul (mivel mostanaban 1 elott vegzek) jon az ebed, ami egy hetig salata volt, most sult csibefalat sult hagymakarikaval (sutoben sult, nem olajban), es mezesmustaros salataontet. Atlag 3-3 darabka. Nem sok, de nem vagyok nagy etvagyu. Altalaban estenkent jon ram a zabalhatnek, de csak ragcsalni van kedvem, nem vagyok ehes. Na ekkor jon az almakommando. Vagy narancs, vagy joghurt, de semmikepp sem normalis kaja. 
Azert ket het alatt egyszer vettem kolat is, es mikor Jordi nekemugrott, beficcentettem egy kis mekis szendvicset is az ijedtsegre, na meg loreal (=mert megerdemlem). 

Amikor kikoltoztem ide, akkor is folyamatosan fogytam, pedig mikor 2x3 honapig nem volt allasom, vagy epp fel evig betegallomanyban voltam a migrennel, es egesz nap csak a gep elott ultem, es foleg sult krumplit zabaltam, mert az volt a legolcsobb (cirka 2kg 1 font), akkor is csak fogytam. Aztan jott a hulye gyogyszer, attol michelinbaba lettem, meg haromhetes vizihulla, na nem szinugyileg, hanem puffadasilag, es mindent elrontott. De most ugy nez ki, vegre ujra a sajat formamba kerulhetek. Hippije. Vagyis ahogy a bruszvilisz mondana:





Napi mancs





Koki a bator lovag

Hat ilyen egy cukorbogyot, mint ez a Koki! Az ugy kezdodott, hogy Lilynek par korme be van szakadva. O amugy az elso macska egesz eletemben (de szerintem maseban is), aki sajat magatol hasznalja a kaparofat. Ilyen macska nincs, es kesz. 
Szoval gondoltam leszedem a torott reszeket, hogy ne csinaljon nagyobb bajt. Lily ezt maskepp gondolta, mar a koromvagashoz is kepzett tengereszgyalogosnak vagy idegenlegiosnak kell lenned, hogy meguszd serulesek nelkul. De ugy dontottem en fogok nyerni, lesz ami lesz. Szoval Lily mar pruszkolt, fujt, morgott, csapkodott es harapott a vegen. En meg probaltam csititgatni, mert mar csak egy picike koromdarab volt hatra, es nem akartam a vege elott feladni. A muveletet a szofa tetejen vegeztuk. Ize, csak a macska volt ott :) 
Egyszer csak betrappolt Koki, felugrott a szofa tetejere Lily melle, olyan hangon kezdett el uvoltozni, mint amit akkor ad ki egy macska, ha a farkara lepnek, nagyon ijeszto volt, es lekevert egy taslit Lilynek. A megdobbenestol csak rohogni tudtam, annyira egy irrealis szituacio volt ez. Kokit lenyugtattam, Lilyvel vegeztem, es minden visszaallt a regibe, senki nem haragudott senkire szerencsere. De meg mindig kuncogok, ha eszembe jut :)

5 perccel a tortentek utan keszult a foto, latszik hogy nincs semmi problema kozottuk:

Koki kedvenc idotoltese tovabbra is a wcpapir gurigak agy/kanape(vagy szofa, picha tudja)/fotel ala belokdosese, hogy aztan a hulye kiszolgalo szemelyzet emelgesse oket kiszedes celjabol. Annyira cukker, ahogy megfogja oket es hurcibalja magaval :) 

Lily meg egy kis fingo- es zabagep. Egy kis budibogar. Ulunk a kanapen, nezzuk a mentalistat, aztan hirtelen egyszerre fordulunk hatra, hogy megsimogassuk a szag forrasat. Mindig azt kell ennie, amit epp Koki eszik, folyton kiturja a tanyertol, es orakon at csamcsog. Koki vegez ot perc alatt, de o vagy husz percig eszik es eszik es eszik, kicsit nyavog, korbemaszkal a lakason, aztan eszik meg egy kicsit, es kozben tilitoligatja a tanyert is, hogy ejjel is felebredjunk arra, hogy o epp taplalkozik. A nap jelentos reszen a kanape/szofa tetejen tolti osszegombolyodve, de reggelenkent mar neha feljon az agyra Koki moge, simogatasert nyavogva. Simon amugy rem buszke arra, hogy Lily imadja a mezes-marmite-os (es tejes) teajat. Sajnos tenyleg. Ahogy felteszi a vizet forralni, mar ott is van a konyhaban a kicsike, es nyavog, es koveti minden mozdulatat, utana meg ahogy kesz van, az olebe telepszik, es probal kunyeralni. 
Egyebkent hatarozottan megtiltottam Simonnak, hogy az asztal mellett etesse barmelyik macskat is, de mivel Lily a kunyeralos, igy foleg ot. Ha kajat akar neki adni, tegye a tanyerjaba es kesz, de nincs tanyerrol etetes. Ezt persze mindig fel kell emlegetnie, na nem nekem, Lilynek, hogy pl: "jaj hat nem adhatok neked a teambol, bar szeretnek, de a mami megtiltotta". Ilyenkor ugy fejbecsapnam :)

A "fonok" szabin, cincog az eger

Szoval Sekou elment szabira, ez azt jelenti, hogy 6 napot egyben kell dolgoznom Jordival, folyamatosan. Elore tudtam, hogy nem lesz leanyalom. Azt nem tudom, hogy Sekou tudott-e vele beszelni, de egyszer valahogy szoba jott Francescaval, hogy milyen ingerult tud lenni a srac, es megigerte hogy beszel vele, hogy probaljon viselkedni. Ezt meg is tette valamikor, mondjuk nekem fel se tunt semmi, de mikor rakerdeztem, azt mondta megvolt a dumalas.

Hetvegen eldurrant az agyam, mert tobbszori keres ellenere is baszott letakaritani a paradicsomszeletelot, igy mar szet sem lehetett szedni, ugy osszeragadt. A bacik biztos imadjak. A dolgokat menetrendszerint rossz hofokon suti, aztan csodalkozik ha elegnek. Egyszeruen nem ertem honnan vesz bizonyos szamokat. Pl. a quiche-t (fogalmam sincs az mi magyarul) 180 fokon kell sutni, 35 percig. Egyik nap 175 fokon sutotte, 32 percig. Masnap 178 fokon, harmadnap 180on. Az egyik pitefelet 170en kell, ket napig tuti 180on sutotte, szoltam is, harmadnap jo volt a hofok, negyedik nap megint 180. Hihetetlen. Szerintem egyszeruen nem emlekezik mit hogyan kell csinalni, csak csinalja ahogy esik ugy puffan alapon. Tuti ez lehet a gond, mas otletem nincs.

Friday 22 February 2013

Malnale, vagy nem

Szoval egy hete ejjel nagyon forgolodtam a gyomrommal, sehogy sem birtam aludni, es csak nem tudtam meguszni a nagy porcelanistensegekhez valo imadkozast, mikor is kemenyen el kellett gondolkodnom, hogy mikor ittam en malnalevet, de mivel semmikor, igy eleg gyorsan rajottem, hogy az a kozel ket decinyi piros lotty bizony marha sok hemoglobint tartalmaz. De mivel ejjel volt, meg hamarosan kelhettem, hogy menyjek a dolgozoba, meg lusta is voltam, meg mar a gyomrom is jobban lett, igy szepen visszafekudtem alukalni.
Masnap azert csak nem hagyott nyugodni a dolog, megszolalt a kesleltetett veszcsengom (messze hires vagyok arrol, hogy a vedelmi mechanizmusom kereteben altalaban joval kesobb ijedek meg, mint ahogy az esemeny tortenik - kiveve ha pokot latok), igy melo utan elmentem a korhazba, hogy deritsek ki, hogy ez mi a fene. Ugy 2.5 ora utan talalkoztam csak orvossal, de onnantol mar gyorsan mentek az esemenyek, vert vettek, vizsgaltak amit tudtak, es jo hir, hogy nem a gyomrom a malnale forrasa, es nincs folyamatos es nagy mennyisegu malnaleszivargas a szervezetemben. De. Szepen elhuzok a haziorvoshoz, aki nagyon gyorsan el kell hogy kuldjon endoszkopiara, mert bizony korbe kell nezni. Ezt ott es akkor ok nem tudtak megcsinalni sajnos. Nem mintha ugralnek oromomben, hogy juj de jo, endoszkopia, mar miota ezt kerem karacsonyra, es vegre megkapom! De hat azert jobb lett volna hamarabb megtudni hogy mi a tok ez. Ja nem, azt sem ettem :)
Amugy kozoltek, kicsit lehordo hangnemben, hogy ha megint elofordul, azonnal korhaz, nem varok egy orat sem, nemhogy egy napot, megertettem-e. Nem mertem nem bologatni.

Haziorvoshoz csak keddre kaptam idopontot, aztan o majd ad egy papirt, amivel el kell bandukolnom a korhazba, es nagyon kedvesen kervenyezek egy vizsgalatot, kitudja mikorra. Szoval folyt.kov. majd akkor :)

Friday 15 February 2013

Most kene szabira mennem,

mert az 7 orat fizet naponta, en meg sokszor mar delben vegzek, olyan keves tennivalom van, de atlag 1kor mar mindennel kesz vagyok, ritkan tudom jobban elhuzni. Mert ugye itt oraszamra fizetnek, ha hamarabb vegzek, akkor bizony kevesebb a penz. Ez az atka annak, ha jo vagy, es gyorsabban dolgozol, mint mas. Raadasul tobbszor kaptam 3 nap offot egy heten, igy tenyleg alig van oraszamom. Remelem kesobb fellendul az uzlet, mert a fizum tenyleg nyuszifule.

Benn amugy Jordi egyre szemtelenebb, egyik nap cetli nelkul akart berakni valamit a hutobe, en szoltam neki, hogy ne felejtse el a cetlit, erre kozolte, hogy majd en rarakom, es laza mozdulattal bevagta a cuccot a hutobe. Hat bazmeg, nem vagyok en senki szolgaja. Meg szo nelkul kitur a helyemrol, arrebb taszigalgat, amit meglehetosen utalok. Allok a hutoajto elott, mert ugye be van epitve az asztalba, es nem szolna, hogy kell neki valami onnan, csak kinyitja az ajtot, jol terdenvagva vele. Ilyen kedves. Sekou majd beszel vele, de nem lesz ennek jo vege, ha igy folytatja. Es 4-5 honap utan is alapveto hibakat csinal, de ha szolsz neki, akkor ingerulten, amolyan baszodjmeg hangnemben kozli, hogy o csinalja a sajat dolgat, te is csinald a sajatod. Szuper vele dolgozni.

Jaj, amugy tobbszor is azt almodtam, hogy egy vagon penzt nyerek a lotton (200millio fontot! az lehet mondjuk, hogy ket vagon), es olyan szepen megalmodtam, hogy mire koltok, hogy a barataim es a sajat eletemet megvaltoztatom. Cudar egy dolog volt felebredni, plane, hogy annyira eletszeru volt az egesz, hogy felebredes utan is meg abban a tudatban voltam, hogy en bizony rendelkezem azzal az osszeggel. Aztan korulnezek, es radobbenek, hogy ez nem az a kegli, amit vettem a nyeremenyembol, es sirni akarok.

A cukormentes eletet tobbe-kevesbe sikerul betartani. Melohelyen csak gyumolcsteat iszom, sajnos alapbol nincs olyanunk, szoval vennem kellett, de annyira nem draga. Itthon atlagban csak egy kavet iszom, amihez feleannyi cukrot hasznalok, mint regebben. Minden nap salatazom, hozza virsli vagy mas apro husika, es rendithetetlenul eszem az almat, kiloszamra, mert azt szeressuk. Remelem lesz is eredmenye. Igazabol meg eletemben nem fogyoztam, sose voltam ra kepes, ezert nem is nevezem ezt annak, marad az egeszsegesebb eletmod cimke :)

Ja es bocs, rem lusta voltam az utobbi hetekben, ezert tunedeztem elfele.

Azt mar nem mondhatom,

hogy olyan ronda vagyok, hogy meg az aram se baszna meg. Pedig kedvenc mondasom volt, most ujat kell kitalalni. 

Tortent egy nap, hogy epp a szendvicseimet csinaltam, meg abrandoztam arrol, hogy Gibbs a fonokom, DiNozzo szerelmes belem, jobban verekedek Zivanal, jobban hekkelek McGeenel, es hobortosabb vagyok, meg tobb koffeintartalmu italt iszom Abbynel, valamint majdnem olyan jol lovok, mint Gibbs maga. Jobban ugye nem lehet, o az NCIS Chuck Norrisa. Szoval elmerengtem egy kicsit, amikor egy nagy puffanas zokkentett vissza alomorszagbol a valo vilagba, hat felrobbant a paradicsomleves. Az ugye koztudott, hogy a paradicsomok gonosz lenyek es vilaguralomra tornek, de ez a terrorakcio varatlan volt. (Hogy erthetobb legyen, a leves nalunk 2 kilos kiszerelesben egy zacskoban pihen, amig bele nem dobjuk egy kondernyi meleg vizbe foni ugy husz percig.) 
Eloszor is, minden, de minden paradicsomos lett, a szomszed fal is, csodalkozom, hogy a plafon nem. Aztan hirtelen elnemult a radio. A takaritas alatt nem is hianyzott, aztan lementem felkapcsolni a biztositekot. Mondom fel. Fel. Fel! Ugy tizenotszor visszacsapodott, persze gondolhattam volna, hogy ennek meg van a maga oka, de en ennel makacsabb vagyok, es vegul gyoztem. Amikor az ujabb adag levessel visszatertem a konyhaba, fura, egett kabel szag fogadott, gondoltam na ez csaphatta le a biztositekot, de mar minden rendben. 
Es akkor ratamaszkodtam az asztalra, ket kezzel. Ha volt is vesekovem, kirazta belolem az aram. Eleg eros volt az istenadta, hirtelen megfajdultak a veseim, mintha oda gyult volna az osszes elektromossag, es meg sokaig zsibbadt az osszes ujjam osszes vege, meg kesobb is azt ereztem, hogy meg mindig remegnek a belsosegeim.