Rss

Tuesday 30 April 2013

Hogy negativ elmeny is legyen

Szoval a korhazzal minden rendben volt. Amig el nem bocsatottak. Meg egyik nap az elejen kerdeztek, hogy elzarjak-e a lakaskulcsom biztonsagi okokbol, es akkor vegulis jo otletnek tartottam, sose lehet tudni alapon. Akkor meg nem tudtam, hogy visszakapni nem lesz olyan konnyu. Ez amugy este tortent.

Tegnap delutan 5-kor elengedtek, kaptam papirt, meg gyogyszereket is egy hetre, addig lesz idom hazidokival iratni, meg kivaltani, minden rendben, huzok el, mert hiaba nem volt szornyu, azert otthon megiscsak jobb, foleg mert ott vannak a macskak! 5 percre a lakastol jut eszembe, hogy bakker a kulcs ott maradt! Nagyon pipa lettem magamra, hogy elfelejtettem, de igazabol rajuk, hogy nem szoltak, nem adtak oda. En elfelejthetem, nem vagyok minden nap korhazban, de ok ott dolgoznak, hat a papirjaimra ra kene irni vagy valami. Na mindegy, nem veszes az ut, megyek vissza. Visszaerek 7re, mert forgalom persze az volt, na itt elkezdtek szaladgalni, aztan kozoltek, hogy csak reggel tudjak vissza adni a kulcsot, mert a reggelesnel van a szef kulcsa. Amit igy nem ertettem, mert akkor hogy tudtak bezarni este? Amugy ez egy tok mas brigad volt most, akikkel targyalnom kellett ezugyben. A vegen meg en voltam a hibas, hogy miert nem szoltam a kulcs miatt. Hat mondom ha engem 5kor hazaengednek, azt hittem hogy otkor haza is mehetek.
Aztan nagy kegyesen felajanlottak egy kulonszobat, hogy epp ures, alhatok ott, mert hazamenni ugye nem tudok kulcs nelkul. Megoldas lett volna meg, hogy megvarom Simont, aki ugye ejjel szokott hazaerni, de ha miattam hamarabb is jon, masnap megint csak egy kulcs van, egyszerre kene elmenni otthonrol, o meg nem reggel szokott elindulni (amugy csak del utan ment el ma).. szoval ugy dontottem, hogy en mar nem megyek vissza, meg varok az utcan Simonra kitudjamennyit, aztan masnap vissza megint, hanem maradok. De nagyon, nagyon nagyon duhos voltam a helyzetre, hogy bar hazamehettem volna, de nem tudtam. Es mar majdnem otthon voltam, es mar elkepzeltem, hogy jatszom a cicakkal, meg ilyenek, es nem, nem, nem... Hihetetlenul merges voltam, meg nem vagyok benne biztos, hogy ebbol nem lesz hivatalos panasz. Mert ez nem fair.

A masik negativ tapasztalatom az endoszkopiaval volt. Hihetetlen hogy mennyire nem akarodzik osszejonni. Meg februarban hanytam nem keves vert, hazidokim surgossegivel kert idopontot endoszkopiara. Marcius vegen (!!!) mehettem volna, mentem is, de ott kozoltek, hogy a doki nincs benn, le lett mondva az osszes. Fasza, en meg nem ettem egesz nap, mert amugy senki nem mondott semmit hogy mit hol hogyan meddig lehet. Aztan kaptam uj idopontot, meg kozben egy levelet, hogy en nem mentem el egy idopontra, hat anyatok. Na uj idopont most volt nemreg, megint nem eves egesz nap, lelekben felkeszules a beavatkozasra. Erre nem tortenik semmi, csak dumalgat velem a doki, hogy mi hogy volt, meg vert vettek, es majd kerjek idopontot egy masik helyen, ami persze zarva volt. Ez volt szerdan. Csutortok ejjel meg mar korhazban voltam. 

De most megkaptam az uj idopontot, jovo csutortok, es mar tajekoztatast is arrol, hogy mi hogy lesz, szoval most mar biztos hogy meglesz a vizsgalat. 2.5 honappal a verhanyast kovetoen, surgossegi cimkevel ellatva. Haaaat...

A varva vart vizsgalat

Marcius eleje ota teljesen kivagyok. Mindenfele dolgok tortennek mostanaban, penzproblemak, hulye bipolaris fejem, ocd, idiota ex, akivel egyutt kell elnem, idokozben vert hanyok (endoszkopia az kulon sztori), aztan egyik nap talaltam egy csomot a bal mellemben. Na itt rogton kihagyott a szivem, meg a tudom, meg ugy minden, mert anyamnak 45 evesen volt mellrakja, aztan 51 evesen elvitte a tudorak, ahogy nagyanyamat. is. Rohantam a dokimhoz, hogy mi van, megvizsgal, tapogat, hat az ott van, de varjak a kovetkezo mestruacio vegeig, hatha elmulik. 
Nem mulik, visszamegyek, masik doki (elozo vmi helyettes volt, sose lattam), aki nem erti miert nem kuldtek rogton ultrahangra a csaladi hatterem miatt. Azonnal ad papirt, hogy azzal tudok online idopontot kerni. Kerem, megvan, tiz napot kell varni. Itt 35 ev alatt ultrahangoznak, nem mammografiaznak, nekem meg meg egy honap kell hozza.

Kozben ugye korhazban vagyok. De ez nem is volt gond, sot. Atvittek a vizsgalatra kedden, akkor meg csak megint beszelgetesek, kerdesek, tapogatozas, de rogton kapok ultrahangra masnapra idopontot. Megint atvisznek (megyek labamon, de noverke kisert el). Ultrahangon latjak hogy jo sok cisztacskam van, de vagy tizenot kepet csinalt, nem csak a bal, de jobb oldalon is (ott csak 2-3). A csomo viszont nem egyertelmu hogy micsoda, mintat kell venni. Helyi erzestelenites, aztan jott a nagy tu, amit nem akartam latni, de kesobb a helyen egy 2mm atmeroju lyuk tatongott, szoval jo hogy nem lattam. 

En mar itt teljesen kesz voltam, a szivem ki akart robbanni. Es akkor mondtak, hogy ne ijedjek meg, lesz egy hangos csattanas. Csak elfelejtettek mondani, hogy nemcsak hang lesz, hanem jol meg is csip vagy mi, nem tudom elmondani, szoval belerandultam rendesen. Meg kellett ismetelni. Masodszorra eltalaltak egy eret, omlott belolem a ver, 15 percen keresztul nehezkedett ram a noverke, mikozben ket kezzel szoritotta a mellkasomat, es cserelgettek a hatalmas "parnakat". Na itt mar majdnem elajultam, remegtem, es bar a vertol nem vagyok rosszul, ezesetben kivetelt tettem. A masodik csattanassal amugy hatalmas fajdalom is jott, majd megvesztem, ez kesobb enyhult, csak neha hasitott nagyon bele, de gyogyszert ugye nem kaphattam akkor meg, el kellett viselnem.

Eredmeny most penteken, akkor elmondjak mit kell csinalni a cisztakkal, mert fogalmam sincs semmirol. Kicsit kaban hagytam el a rendelot, es meg egy ideig ulnom kellett, ugy remegtem, kaptam kotest, amit 24 ora mulva cserelni kellett, es egy ujat, amit meg 24 orara fel kellett aztan tenni. Meg mindig kek es zold es lila es sarga a borom egy tenyernyi helyen. De mar csak 4 nap, es vegre nem kell idegeskednem, mert ez volt az utolso csepp a poharamban az utobbi idoben, es ezert is latogatott meg a dilidokim is, mert aggodott, hogy nem eleg hogy ezer bajom van, meg korhazba is kerultem. Amugy erre nem is tudok mit mondani, le a kalappal elotte, nagyon rendes volt.

Simon felduhit

Ja, azt nem emlitettem, hogy minden reggel agynemucserekor kaptam friss torulkozot meg uj ruhacskat, csini rozsaszint, meg egy talat, szappant es macskamosdassal korbenyalhattam magam a vezetekeket kerulgetve. Segitettek volna, ha akarom, de igy is olyan fura volt az egesz. ES a wc-k tisztak, illatosak, nem hianyzik sem a papir, sem a szappan, az agy labanal kulon kezfertotlenito gel. Csak ugy mondom. Ja, fesut is kaptam, hogy nehogy mar kifelejtsem a reszleteket.

Szoval ott tartottam, hogy szolni kell Simonnak. Hat nagyon nem akarodzott, mert ugye en olyan uzit hagytam, hogy videken vagyok, aztan nem is, de kenytelen voltam mindenkeppen felhivni. Megadtak az osztaly szamat is, ahol visszahivhat, ha kell. Noverkek segitettek neten megkeresni a ceges szamat, mert ugye telefonom az halott volt. Hivom, kicsong, nem veszi fel, de hagytam uzit, hogy ne aggodjon, de korhazban vagyok, kellene par dolog, es hivjon visssza a megadott szamon. Ez ugy 1kor volt, latogatasi ido meg 3-8ig. Szerettem volna, ha meg aznap megkapom a cuccaimat, mert mar nagyon szenvedtem az unalomtol. Egy noverke hozott par pletykalapot, de hat azok nem igazan tettek boldogga.

Newham Hospital

A korhazban, foleg az Acut Care-en toltott napok be kell valljam, nem voltak rosszak. A magyar egeszsegugy utan valami nagyon borzalmasat vartam, szinte rettegtem a mentok hivasakor, hogy majd lehet korhazba kerulok, de el kell mondjam, kellemesen csalodtam. 

A szivem tovabbra is rakoncatlankodott, fekvo helyzetben volt 120, megmozdulaskor rogton 130-140, a gepen folyamatosan lehetett ezt latni. Egy noverke mindig sundorgott korulottem, hogy szeretnek-e valamit, ok kerestek ki neten az uzlet telefonszamat, hogy szoljanak nekik hogy korhazban vagyok, mivel szombaton mar tudtam, hogy en hetfon nem fogok dolgozni. Ha pulzusom engedte, lecsatlakoztattak a geprol (szethuztak a drotokat), elnemitottak a gepet h ne szirenazzon, es kiserettel kimehettem a wcre. De amikor rosszabb volt a helyzet, akkor maradt a gorgos szek. 

Acut Care Unit

Eloszor is: JOL VAGYOK!!!!! Ezt mindenki jegyezze meg, ugy olvasson, foleg nemreg szult kismamak. Ok??

Na kezdem a csutortokkel hogy kerek legyen. 18-an talalkozom volt a dilidokival, mert mostanaban csak gyulnek a bajok, az idegrendszerem gyengul, a gyogyszereket ugye nem szedem, es meg az OCD-m is kijott es egyre erosodik. Ennek oromere ott helyben panikrohamot kaptam. Mar egy ideje gondom volt a nehezlegzessel, de vissza tudtam fogni, de ott kijott. Gondolom nem segitett az sem, hogy Jordi aznap megint agressziv volt, bar nem velem, hanem kollegaval, en legszivesebben elrohantam volna, de bennragadtam a sarokban es vegig kellett hallgatnom a balhezast. Szoval dokinal aztan lenyugodtam, kaptam diazepamot a szorongasra, masnapra visszavart megnezni hogy mi a helyzet. Na varhatott.

Wednesday 3 April 2013

OCD

- Na es hogy van a skizofreniank? - kerdezte a pszichiater ma. 
Hat ize, az igy sehogy, de most hogy rakerdezett, mintha valaki kukkolna abbol az ablakbol. Szoval nem hallok hangokat? Haaaat, tudok hangokat hallani, ha akarok, pl. ha valakire gondolok, aki hianyzik, akkor altalaban magatol felidezodik a hangja, es hallom ahogy beszel hozzam, de idegen hangok nem sugdosnak a fulembe, plane nem olyanokat, hogy tegyek meg ezt-azt. Pedig neha hasznos lenne, mert folyton elfelejtek takaritani. Szoval megegyeztunk, hogy bipolaris vagyok, gyorsan at is futotta a gepen az anyagomat, mert lathatoan nem belolem keszult.

Elmeseltem, hogy fokozott stresszben van mostanaban reszben, mert ember kiidegel (rola majd kesobb), par dolgot elmondtam, es megerositett, hogy teljesen erthetoen vagyok duhos, ez nem azert van, mert mostanaban nem szedem a gyogyszereimet anyagi es dieatas okokbol. Meg szedtem oket, amikor mar kezdett nagyon idegesiteni a kis tarsacskam, szoval nem sokat segitettek ezen a probleman.