Rss

Wednesday 28 August 2013

A dolgok rendezodnek

A birosagi behivas miatt muszakot kellett cserelnem, de igy legalabb aznap koltozni is tudtam. Sikideg voltam, hogy mi lesz majd, de megusztam kemeny 107 font befizetesevel, ez csak a kikoltozesemig szolo egyenleg, semmilyen plusz extra koltseget nem kellett fizetni, persze bogtem parszor, lehet ez is segitett. Megesett a szivuk a szegeny meglopott, bantalmazott, mentalisan rokkant lanyon. Nem banom, am legyen, szerintem eleg jol jartam.

A koltozes is rendben lezajlott, bar az elejen esett, es bar csak ketten voltunk a soforrel, nem volt veszes egyaltalan. Mondjuk meg mernek eskudni, hogy tobb cuccom van, de ugyanannyi kor volt, mint legutobb, szoval akkor megsem, pedig dobozolaskor ugy tunt. Plane, amikor nekialltam kipakolni!

Az egyik lako mar itt lakott, amikor elkoltoztem, es azt mondta, orul, hogy visszajottem. Altalaban akkor szoktak orulni, mikor elmegyek :) Es a masik hazbol meg ketten is szomorkodtak, hogy de kar hogy elmegyek. Most kerem szepen, mi a fene folyik itt?? :)) Sot, annyira feje tetejere allt a vilag, hogy a masik hazbol ugy osszebaratkoztam J-vel, hogy egyutt mentunk edzoterembe is. Hat erted te ezt?? A vegen meg lesznek barataim!!!

Idokozben beadtam az igenyt a szocialis lakasra is, talan a rokkantsag miatt nem kell tizeneveket varni, hanem csak par evet. Mindenesetre nem kuldtek el melegebbre, sot, papirokat kertek be, szoval az is halad.
Az ingyen berletem is megjott, az is 3 evig jo. Kezd minden helyreallni, kezdhetek megnyugodni.

Stressz

Elmeletben 8 napot kellett volna egyhuzamban lehuznom a sutogetos muszakkal, de szoltam hogy ez nagyon sok lenne egyszerre, meg most ugysem jonnek annyia, talan most kene E-nek, a masik lanyzonak a konyhaban gyakorolnia. Nos hiaba, hogy en a szendvicseket csinaltam (volna), de allandoan be kellett segitenem, mert osszevissza csinalt minden. Ez meg igy nem is lett volna gond. Masnap bementem vele 6ra, hogy segitsek, mert botranyos a szervezesi kepessege, azt csinalta meg eloszor, amire mondjuk tiz utan lesz szukseg, es nem azt, amire 8kor. De hiaba. Hiaba mutattam, meseltem, magyaraztam. Nem irt le semmit, vagy ha megis, nem nezte meg. Ha mondtam neki valamit, mast csinalt. Meg kovetkezo nap is ugyanazokat kerdezte, ugyanazokat vetette, es ezzel engem nagyon, de nagyon felbosszantott. Hogy miert nem igenyes valaki a munkajara? Hogy miert nem erdekli, hogy mit ad ki a keze kozul? Hogy miert nem erdekli, hogy elbassza-e es ezzel soksok penzt ero veszteseget csinal? A harmadik napon mar olyan ideges voltam, hogy amikor kifolyt az olaj az asztalra, karomkodtam egy hatalmasat, lecsaptam mindent, es kirohantam bogni. 

Ugy erzem, egyre kevesbe toleralom a stresszt. Nagyon felidegesit minden, es nem birom kezelni. Tudom, hogy ez a betegsegem resze, de miota elhagytam a korhazat meg erosebb. Vagy csak azert, mert a bipolaris zavarra szedem a gyogyszereim, es igy a borderline jobban elkulonul es lathatobba valik? Tokom tudja, de nagyon rossz, mindentol behisztizek. Aztan meg, amikor normal tudatba terek vissza, hulyenek tartom magam, hogy miert hisztiztem, ettol megint behisztizek. Kivancsi vagyok a terapiara, szeptember vegen kezdodik, egy evig tart, heti egyszer. Remelem segiteni fog, mert ez igy borzalmas.

Birosag es nem vagyok Julia

A berletet nemcsak disznek vettem, eloszor 3 napot voltam lenn egymas utan, aztan koltoztem, utana ket napot gyotortem magam, szoval kicsit ingadozo mikor jarok, de legalabb jarok.

Idokozben, hat hiaba koltoztem el, nem szabadultam meg Simon dolgaitol, jott egy level CSAK az en nevemre, hogy akkor legyek szives befizetni a 770 font council taxot, na meg a nemtom milyen koltseget, ami 800 fole vitte az osszeget, ja es nem mellesleg tessek megjelenni birosagon ekkor meg ekkor, es ha nem tudom kifizetni, akkor ez meg az, meg max 3 honap borton. Nem kaptam sirogorcsot, aaaa, nem. De kozben mar leveleztem az onkormanyzattal, hogy mi a helyzet, meg nem is az en hibam, en korhazban voltam, es mar el is koltoztem, de ezek szerint ez nem nagyon hatotta meg oket. Szoval meg ezt is intezhetem amiatt a gyoker miatt.

Viszont jol beadtam a housing benefitre a kerelmet, gondolom megint 3 honap lesz, mig csinalnak valamit. Szerencsere a tobbi segely mar jon rendszeresen, szoval tudok varni.

Romeo atjott filmezni, idokozben elhagyhatta a korhazat. Igazabol nem is tudom mit vartam egy pasitol. Allandoan maceralt, en meg szereltem lefele, de mar nagyon idegesitett az egesz szitu. Aztan szerelmet vallott, en meg mondtam neki, hogy hat megha tetszene, sem akarnek semmit tole, de nem csak tole, egyetlen pasitol sem most, hagyjon mindenki beken. De hat o nem bantana engem, meg csak probaljuk meg, es ha nem tetszik, nem kell folytatni. Egyszeruen nem fogta fel, hogy en nem akarok semmit. De kozben vegig mondogatta, hogy megert, es jo, akkor legyunk baratok, mert ram megeri varni. De azert probaljuk meg. Szoval aztan hazakuldtem. Es bar jott volna segiteni a masodik koltozeshez is, azt hazudtam elnapoltuk a koltozest, mert nem akartam hogy jojjon. Hiaba mondtam, hogy ne hivjon, mert nem fogom felvenni, elkezdett hivogatni. Sms-ek aradata jott: irj ha felebredtel... nem irtal hogy felebredtel-e... mit csinalsz?... aztan par oraig csend lett vegre, mikor megirtam, hogy ne folytogasson mar, terre van szuksegem.. de utana ujrakezdte, hogy kulonbozokeppen kerjen bocsanatot ugy atlag otpercenkent.. mivel telefonnal csak a hivasat tudom blokkolni, az smst nem, igy  kenytelen voltam letolteni egy kulon alkalmazast, mert halalba idegesitett. Utana masik szamrol is probalkozott, szoval egyszeruen nem veszi a lapot. En olyan ugyesen kifogom ezeket, hogy ihaj.


Koltozes es haladas

A-ek kuldtek egy embert kocsival, segitettek koltozni, persze mondtam, hogy a benzint fizetem cserebe, ez a minimum. Romeo is idoben jott, jol jott a segitseg a masodikrol lepakolni. Ok kipakoltak az uj helyemen, az mar foldszint szerencsere, szoval oda en nem mentem, addig befejeztem a dobozolast, meg a takaritast, amig vissza nem jottek. Ket korbol megvolt minden, harmadikban cicakkal en is mentem. Hat a szoba duplaszoba ellenere picike, de a regi szobamnal mindenkepp nagyobb, meg jobb a szekreny is benne. 

Este ramjott a dumalhatnek a regi lakokkal, amit persze meg is bantam, mint mindig.

Meloban a supervisor mostanaban pikkel ram, vagy nem tudom, de tok hulyesegekkel baxogat. Olyanokba kot bele, ami az elmult egy evben nem volt problema, az ellenornek nem volt problema, de neki most hirtelen az. Most vagy velem van baja, de fogalmam sincs, hogy mi, vagy neki van baja, de akkor meg ne rajtam toltse ki. Nagyon idegesito, tobbszor is a siras hataran voltam.

Vackor ujra dolgozik es egyeb idegbajok

17-en visszamentem dolgozni, bo ket hettel azutan, hogy kiengedtek a korhazbol. Tudtam volna meg pihenni, de egyreszt kell a penz, masreszt keptelen vagyok pihenni ilyen korulmenyek kozott. Benn mindenki kedvesen erdeklodott, hogy vagyok. A manager nem kozolte mindenkivel az infot, hogy mi van velem, csak annyit hogy beteg vagyok

Mivel idokozben megszereztem a postalada kulcsat, szivrohamot kaptam majdnem, mikor meglattam az onkormanyzat levelet. Mivel Simon nem fizette be idoben a council taxot (akkor, amikor a korhazban voltam ES ellopta a penzem), igy elvesztettuk a reszletfizetesi lehetoseget, tessek most azonnal 770 fontot kifizetni, vagy birosagi ugy lesz belole. Hat mire megkaptam, mar csak 1 nap volt hatra, na es nekem nem volt erre 770em. Irtam Simonnak, hogy ezt neki kell rendeznie, de nem reagalt.

Melo docog, nehez visszarazodni, neha azt sem tudom hol vagyok, es mit csinalok, nagyon lassu vagyok, bar legalabb tobb penzt kapok igy, de engem idegesit. Aztan ugy dontottem szocialis leszek, es talalkoztam kedvenc exemmel, S-sel, meg kozos haverunkkal D-vel, sokat dumaltunk, fiuk soroztek, en kolaztam, nagyon jol esett vegre egy kis nyugi. S mindig is nagyon lenyugtatott, csak ugy arad belole a Zen, szoval meg lesz ez ismetelve, mert jo hatassal van ram.

Az uj tulaj kozben felvette velem a kapcsolatot, hogy Simon kikoltozott 12-vel (letartoztatas napja) a lakasbol, es csak addig fizeti a lakbert. Ami erdekes, mert a cuccai itt vannak, kulcsa van, szoval akkor nem koltozott ki. Vagy szerinte nem kell berleti dijat fizetni, ha elmegy nyaralni? Arrol nem beszelve, hogy a lakbert elore vontak a szamlajarol, szoval mar ki van fizetve (reszben ugye), ez hulye tenyleg. De azert felidegelt, mert en ugye orulok ha a koltozest megoldom, hat nem lesz nekem penzem meg a 925 fontos albit is fizetni, meg a 770es council tax szamlat. Ez jol itt hagy a kakiban. 

DE sikerult leegyeztetni, 24-en el tudok koltozni ideiglenesen egy hazba, ahol elmeletben nem lehetnek cicakok, de rovid idore nem szamit. Es igy legalabb mar lesz hova mennem.

A tulajjal is leultem dumalni, nagyon nagyon jofej volt, ezer szerencsem van vele. En elmondtam mindent, hogy hogy tortent, hogy mi van. Kiderult, hogy kemeny 65 font tartozasunk van, azt rogton atutaltam a szeme lattara, es mondtam hogy mivel amugy 2 honap lenne a felmondasi ido, de most itt Simon miatt felborult a rendszer, a depositot nem kerjuk vissza, ez a minimum. Ugy nezett ki, hogy Emily mellem allt, hiszen engem rogton elert, en rendeztem a tartozast is, mig Simont napokig nem tudja megint utolerni.

A korhazbol megismert Romeoval is kapcsolatban vagyunk, o meg a korhazban van, de kijarkalhat, majd jon segiteni koltozni is. 

Hope Conference es letartoztatas

Az a keddi nap jol indult, mert vegre megjott a segely, visszamenoleg, szoval 900 fontot vagtak hozzam, ez igy betegszabin es meglopottan nagyon jol jott, szoltam is A-nak, hogy ha van hely, visszakoltoznek a regi hazba, elmeletben lesz is szabad szoba ho vegen. Addig mar csak tul kell elni valahogy.

A konferencia nagyon jo volt, gordulekenyen ment, volt rengeteg kaja, pia, suti, mindenki szejjel zabalta magat, az eloadast se rontottuk el, a jatekom tovabbra is mindenkinek tetszett, teljesen feldobott a nap.

Masnap meg talalkoztam azzal a szemellyel, aki kiallitasok utjan segit a mentalis betegseggel kuzdoknek eladni/bemutatni a muveszeti dolgait, jo par kepet ki szeretne tenni egy kavezo falara Forest Gate-en, de persze majd csak akkor hiszem el, ha latom! Mindenesetre nagyon pozitiv nap volt.

Csutortokon hivtak a Naadv-tol, hogy mi a helyzet, mondtam hogy lehet hogy tudok koltozni honap vegen, kerdeztek hogy voltam-e mar a rendorsegen, hat meg nem, de menjek, jo megyek. A tax creditesektol persze jott egy level, hogy megint vizsgalat ala vonnak, kuldjek be ezer dokumentumot. Mar 3 honapja elkuldtem az igenylest, hat most kell szorakozni? Na mindegy, megkapjak.

Masnap osszeszedtem magam es tenyleg elmendtem a rendorsegre. Ugy gondoltam, en elmondok mindent, ok meg eldontik, hogy foglalkoznak-e vele vagy sem. Vittem Zirafot is magammal, mert nagyon be voltam fosva. Az ugyintezo nagyon kedves es turelmes volt, mindent feljegyzett, es azt mondta, hogy igenis jol tettem hogy elmentem, mert sokan nem jelentik az esetet, csak ha mar tul keso, viszont azt nem gondoltam, hogy ilyen komolyan veszik az ugyet, mert rogton ki is adtak a letartoztatasi parancsot. Kaptam papirt, meg ugyiratszamot, ha nem talaljak meg es hazamegy, akkor csak hivjam a rendorseget, mondjam be a szamot es jonnek erte.

Az idiota megzakkant

2013 julius 7-et, vasarnapot sose fogom elfelejteni. Simon meg a tole megszokott idiotasagan is tultett: teljesen megorult. Tiz ora magassagaban ebredtem fel a hangos sepregetesere, mert mindig oda kell vernie a partvist a falhoz. Aztan hallom hogy mosogat, en meg eldontottem, hogy felkelek. Az eloszobaban nem volt viz az allatoknak, se semmilyen edeny, szoval valszeg a nagy takaritasban elfeledkezett errol es ott kukucskalt egy nagy adag szemet egy kupacban, arvan es maganyosan. Volt mar olyan, hogy elfelejtette befejezni a takaritast, gondoltam most is ez tortent. Ezt meg is erositette a latvany ami a konyhaban fogadott: elkezdte a mosogatast, de epp a teajaval babralt, ergo nagyon nem ugy nezett ki, mint aki epp vizet adna a cicaknak, vagy feltakaritana az osszesoport szemetet.

Szoval magatol ertetodoen ontottem vizet a cicaknak es vittem ki nekik. Nade ez a barom ordibalva jott utanam, hogy "Majd en, en csinalom, en csinalom!!", majdnem kiverte a kezembol az edenyt, na mondom ez megint hulye, de nem szoltam semmit, kulonben is meg almos voltam. O visszament teazni, en meg ugy dontottem, ha mar ott vagyok, eltuntetem azt a koszhalmot, fogtam a morzsaporszivot, es felporszivoztam. Na ami ezutan kovetkezett, azt nem gondoltam volna: kikelve magabol uvoltozott velem, hogy majd o csinalja, o takarit, en kulonben se hasznaljak elektromossagot(???), el akarta tolem venni a morzsaporszivot, kozben nekilokott az ajtonak a dulakodas kozben, es jol ki akarta csavarni a kezembol a porszivot, amit nemtom miert nem hagytam, de ellenalltam, szoval a csavargatastol marhara megfajdult a csuklom. Aztan raorditottam, hogy ezt most azonnal hagyja abba, ez faj, es ha meg egyszer igy hozzamer, hivom a zsarukat. Na erre hangyanyit visszafogta magat, de tovabb kiabalt velem, hogy o takarit, o csinalja. Mondtam neki, hogy de hat lathatoan nem csinaltad, es egyszeruen nem fogtam fel, hogy miert problema az, ha en fejezem be azt, amit o elkezdett, csak kozben elfeledkezett rola.

Orom az uromben

Jol elmaradtam, bocsesz. Julius elejen tartottunk, Simont vegre hazaette a fene, hogy aztan hangosan (es alkoholtol buzloen) fozocskezzen meg egyen. Amugy hihetetlen, hogy tiz meterrel arrebb egy masik helyisegben felebredek a csamcsogasara. Egy szot se szol persze hozzam, de jonnek a kedves sms-ek, hogy fizessem a lakber es a rezsi felet. Szoval meg mindig nem fogta fel, hogy en fix osszeget fizetek neki havonta, mert neki ketszer annyi a fizetese, es ez a helyzet nem valtozott meg azzal, hogy szakitottunk. 4 honapja. Ugy nez ki, kezdi felfogni.

A korhaz utani rapportra elmentem, de nem a dokim vart, mint multkor, hanem csak vmi asszisztens. Eleg elhagyatott arva gyereknek ereztem magam, mert a korhazban sem lattam csak egyszer, es tokre az az erzesem, hogy valahol kedvesen, de megiscsak le vagyok szarva.

Ami ijeszto, hogy ujra megkellett neznem a Castle masodik evadat, amit mar megneztem a korhazban, viszont semmire sem emlkekszem belole.. csak a harmadik evad elejen jottem ra, hogy jeee, en ezt mar lattam.. juj.

Simon szokas szerint hangos, mar ha hazajon, szoval hajnalban en kikoltozom a kanapera, mert keptelenseg aludni tole. Azt sem fogom megerteni, hogy minek szol az oraja 6 elott, ha csak 10 utan eszi ki a fene az agybol. Mar kezdem azt hinni, hogy nekem szol az ora, o ugysem ebred fel ra.

Julius 4-en elmentunk a Hope Conference foprobajara, nagyon izgultam, de mindenki nagyon tamogato volt, szoval vegulis jol sult el a dolog. Bemutattam a kepemet, meg a tarsasjatekot is, amit csinaltam, utobbi nagy sikert aratott, de a kep is sokaknak tetszett. Romeo is ott volt, a srac, akitol a korhazban fraszt kaptam, mert hasonlitott valakire, de mostanra mar sikerult elvonatkoztatnom, a vegen elkisert a buszmegalloig es egy kellemeset beszelgettunk.

A sok rossz melle viszont vegre tortent valami jo is, 2 honap szenvedes utan megkaptam a Disability Living Allowance-t, raadasul a legmagasabb fokozatot, ez 100 fontot jelent hetente, es jol megkaptam visszamenoleg, igy vegre latom az eselyt hogy el tudok koltozni, annak ellenere, hogy az a nyomorek ellopta a penzem. Fel napig bogtem oromomben, mivel ezt 5 evre kapja az ember, emiatt joval magasabb osszegu tax credit is jar, amihez mar csak 16 orat kell dolgozni, nem 30at hetente, ha elkoltozom es megigenylem a housing benefitet (lakhatasi segely), arra is magasabb osszeg jar, meg ingyenberlet, meg ilyenek. 5 evig nem lesz gondom a penzzel, ki tudom fizetni a tartozasaim, onallobb eletet tudok vegre elni, es ha esetleg egy-ket hetre beteg leszek, az se szamit, mert a segely akkor is jar, es nem kell idegesiteni magam, hogy uristen de szar lesz a fizum.