Rss

Saturday 16 November 2013

Terapityu, segely, elmaradas

Azert nem irok tul surun, mert itthon nemsoksemmi tortenik velem, valamint a regi blogban fellelheto agymenesek elkerulnek. Sajnos. Pedig elveznem oket. Na nezzuk akkor mi tortenget mostansag.

Terapia terapityuval. Mostansag elegge bajban vagyok miatta, mert rajtam van a vadaszideny, minden himet, mint potencialis aldozatot szemlelek, ez a terapityu ez meg kepes es jopasi. Az o hibaja, ha neha nem tudok koncentralni arra amit mond, mert csak a barna szemeivel vagyok elfoglalva. Nade ez ugy tavaszra el fog mulni remelhetoleg, szoval nem fog nagyon zavarni. A terapia fogalmam sincs hogy halad, errol a pityu tudna nyilatkozni, en ugye meg nem csinaltam ilyet. Egyelore a felismeres jegyeben telnek a foglalkozasok, beazonositjuk a jellemzo (es valszeg hibas) gondolatokat es erzelmeket, aztan nem tudom mit kezdunk veluk, remelem kijavitjuk, mert igy lenne logikus.
Mivel ugy ereztem, hogy a gyogyszereim nem hatnak, es a litiumszint a megengedett also hatart surolta, ezert noveltuk az adagot ebbol is, meg a masikbol is. Most mondjuk a megengedett felso hatar felett vagyunk, de az utobbi 1.5 hetben annyira sokat javult az allapotom, hogy mivel csak .06 a tullepes, ezert inkabb bevallaljuk a rizikot, csak figyelnem kell hogy eleget igyak, es hamarabb csekkoljak majd a szerveimet, mert ugye a vesere meg majra meg egyeb szervekre hat ez a litium, ez mar csak ilyen.

Egy ideje nem rajzoltam, viszont elkezdtem feltolteni a rajzokat egy weboldalra, ahol aztan a kepekkel bogretol kezdve iphone tokon at a csomagolopapirig mindent lehet csinalni, de aztan most ez is megrekedt, mert idoigenyes nagyon, es bar idom, mint a tenger, nehezen veszem ra magam, de csak megcsinalom egyszer, es akkor ide is beteszem. Viszont amit anno rajzoltam a terapityu, meg a dokim hangjarol, azt odaadtam nekik, es mindketten nagyon orultek, utobbi haromszor koszonte meg es mondta mennyire tetszik, szoval annyira szar nem lehetett :)

Itt a hazban minden nagyjabol rendben van. Jottek agyi poloskat irtani, de kell jonniuk megint sajnos. Vettem hutot a szobamba, mert egy polcon nem ferek el. Altalaban ket hetre vasarlok a tesconal, de meg egy heti adag se fer el, mert el kell szallasolni sok almat es sok joghurtot, es mar ezek se fernek el, a tobbirol nem is beszelve. Most eppen fullon van a huto es a fagyaszto resz is, szoval megerte!

Megkaptam a housing benefitet, ez lakhatasi segely. Most kozben szoltam nekik, hogy valtozas van kerem, betegszabin vagyok, nincs annyi bevetelem. Szerencsere eleg volt emailben elkuldeni a papirokat, most varok megint, hogy mi lesz.
Viszont egy dolgot megnehezit a segely. A Celia Hammond szervezet nemcsak cicakat es kutyakat fogad be (innen van Lily), hanem allatorvosi szolgalatot is nyujt alacsony bevetelu embereknek (ezt nem ellenorzik). DE megkerdezik, hogy kapsz-e valamilyen segelyt, es engem el is hajtottak, hogy akkor mashova kell mennem, ok nem kerhetnek tolem penzt, de egy masik helyre ha megyek, ott ellatjak a cicakat. Ezzel csak az a gond, hogy a CH az ajtotol ajtoig husz perc, egy busszal. A masik szervezet legkozelebbi cimehez is metro-busz kombo kell. Szoval az lesz, hogy kesobb visszamegyek, letagadom a segelyem, mert en nem utazom annyit. Azt a 12fontos kezelesi koltseget csak kibirom.
Ja es hogy miert? Egy altalanos felmeres sosem art, Lilynek meg szerintem fulatkaja van, es csak venykoteles gyogyszer segit azon.


0 comments:

Post a Comment