Rss

Monday 5 December 2011

Az első sickpay és díszítés

Megjött az első adag betegpénzem, hát az első 12 napra semmit nem számoltak el, ami nem jó, mert max 3 nap lehet a fizetetlen betegség, azt hívják qualifying daynek, erreföl 12 napot nem fizettek ki, vagyis ha a q napokkal számolunk, akkor 9et. Írtam a HR-es csajnak, hogy problémám van ezzel, ő eddig mindig segített, majd kiderül mi volt a gond.


Mivel elkapott a karajcsonti hangulat, egyfontosban vettem minifenyőfát, sajnos a zöldek már elfogytak, ezért lett fehér, meg díszeket hozzá, meg műhót. Éppen hópehely mintákat keresgéltem a neten, amikor hirtelen felugrott egy ablak, hogy ejnyebejnye, milyen tartalmakat nézel, csak nem gyerekpornót? Hát most zároljuk a géped és száz fontért kiválthatod, meg jelentve vagy a rendőrségre. Hirtelen köpni nyelni nem tudtam, és valóban zárolták a gépem, hiába indítottam újra, csak ez az explorer böngésző volt hajlandó feljönni. Szerencsére volt előtte pár másodperc, ami alatt éppen csak volt időm megnyitni egy filekezelőt, és megtaláltam a legújabb alkalmazást az indítópultban, így tudtam törölni ingyen és bérmentve, de a dolgot azóta sem értem. Hogy ez most mitől jött fel, és miért pont nekem? Mondjuk annyit sikerült  megtudnom, hogy erről az ip címről kéretlen levelek mentek valamerre, és ez lehetett a probléma, nem a nemlétező pornó. Mindenesetre örültem hogy megoldottam, mert ha nem tudom használni a gépem, akkor nagyon meg lettem volna lőve.

Miután pár órát elszórakoztam a gépem helyreállításával, a következő pár órát hópelyhek rajzolásával és vagdosásával töltöttem, majd az üvegajtóra való felvitellel. Szerintem pofás lett.

Annyira, de annyira rámjött a karajcsont, hogy ajit is vettem, egy ujjatlan kesztyűt J-nek, hogy tudjon benne cigizni, meg spongyabobos adventi naptárt V-nek, mert szereti. Jójó, apróságok, de a szándék a fontos. Rögtön oda is adtam, ők meg jól meghatódtak. Kaptam is babfőzeléket cserébe :)


A még nyáron megvett rolót is feltettem végre, meg lemostam a sok penészt az ablakról. Azt hittem, az a fekete az ablakhoz tartozik, de nem. Tavaszi nagytakarítás helyett télit tartottam, de hát én fordítva működöm, ezt már megszokhattátok volna.


A fejem még mindig fáj, van amikor 14 órát is naponta, hol jobb, hol rosszabb, eléggé hullámzó, de minden nap fáj. Egyre ingerültebb vagyok emiatt, és a tűrőképességem is csökken. Ha csak tíz órát fáj a fejem, és nem akarom a falba verni, akkor már jó napom volt.


Tax credittel kapcsolatban meg jött egy levél, hogy visszautasítottak, mivel nem adtam meg a hiányzó adatokat. Pedig de. 30 percig tartottam a telefont, a végén kiderült, hogy én hiába adtam fel, ők nem kapták meg (vagy csak nem akartak foglalkozni vele), szóval meg kell igényelnem újra. Még jó, hogy időben elindítottam, így még benne leszek a 3 hónapban. Hogy mindig van valami, most én tényleg ilyen szerencsétlen picsagyümölcs vagyok mostanában?

0 comments:

Post a Comment