Rss

Saturday 19 January 2013

Foxy alias Lily

Tegnap elmentunk Canning Townba a Celia Hammond Animal Trusthoz. Azt hittem majd ezernyi cica kozul kell valasztanom, de igazabol ugy zajlott, hogy elmondtuk hogy van egy hateves ivartalanitott vak fiunk, es igazabol mindegy milyen a cica, csak ne legyen oregebb nala, valamint kezdjuk azokkal, akik mar regebb ota bentlakok, nekik nagyobb szukseg van az uj otthonra, es egyre kevesebb az eselyuk erre az ido haladtaval.

Rogton bemutattak Foxyt, aki egy tunemeny, agyon simogattuk, azert persze erdeklodtunk mas macskak irant is. Volt meg 5-6 masik cica meg 2 kutyus. Az egyik feketefeher cica nagyon karakan szemelyiseg volt, siman kinyult a racsok kozul es elkapta a kezunket, sot, mikor Simon lehajolva simogatta Foxyt, meg a sapkajara is adott egy kokit. En ot valasztottam volna, csak eppen nem szereti a tobbi cicat. Foxy viszont rogton felelenkult ahogy masokat is simogatni kezdtunk, mar hangot is adott ki, hogy inkabb vele foglalkozzunk.

Megtudtuk, hogy elozoleg legalabb ket masik macskaval elt egyutt. A rendorsegnek ugy kellett a tulajhoz betorni, es elkobozni az allatokat, o meg leesett vagy hat az is lehet, hogy ledobtak a hatodik emeletrol. Csoda, hogy csak a ket mellso laba tort el, es semmi komolyabb baja nem lett!

Megkaptuk az agyikojat is, mert azt nagyon szereti, es igy konnyebb lesz a beilleszkedes az uj helyre, ha van valami ismeros targy a kozelben, ami biztonsagerzetet nyujt. Meg kaptunk meg fulcseppet, feregtelenito bogyot, es atkaolo szert, ez meg a kezeles resze, de ezt mar mi is befejezhetjuk. Nem volt gond, hogy most nem adtunk adomanyt, mondtuk hogy majd fizetes utan. Altalaban 50 fontba kerul a cicak chipeztetese, oltasa, egyebek, ezt majd mindenkepp alljuk, de majd a kesobbiek folyaman is szeretnenk tamogatni a szervezetet, nagyon jo munkat vegeznek. Alacsony jovedelmu gazdik szamara is elerheto allatorvosi szolgaltatast nyujtanak, ami nagyon fontos, itt eleg draga az allatorvos (az, hogy ket orvos ranezett, aztan vegul elaltattak Prucsit, 260 fontba kerult).

Majdnem ket orat toltottunk az allatotthonban. Az utazast jol turte, nem nagyon feszkelodott, alig nyavogott. Itthon meglepetesemre Koki morgassal udvozolte az uj jovevenyt. Teljesen nyugis cicanak ismertem meg, Prucsok alatt is elnyomasban elt egy fel kilos macskatol, Prucs parszor meg neki is ment kezdetben, csak ropult a sok szor, megis beilleszkedett, mert olyan kis jambor joszag. Erre most nekiall gorombaskodni. Persze az elmult par hetben rettento sokat valtozott, lehet hogy kezdte elvezni a teljhatalmat felettunk, na meg nem csak egy uj cicat hoztunk haza, hanem sok szagot sok allattol, gyogyszerektol, ezt megertem hogy nem tetszik neki.

De ami jo jel, hogy nem tamado. Csak hangosan meltatlankodik, es oriasi ivben keruli Lilyt. Mivel Lily jol befeszkelte magat a szofan, tegnap este nem is mozdult onnan, ugy dontottem ideje kivinni a wc-re. Ott letettem, erre Koki is megjelent, nem erzekelte, hogy utalata targya is a kozelben van, sikerult is neki koccanni, osszenyomtak az orrukat is veletlenul, aztan ket masodperccel kesobb Koki eszbe kapott, fujt egyet, majd pruszkolve kirohant. Lily meg csak ult es nezett. Szoval nem lesz itt gond, csak ido kell a fiunak.

Lily azota mar batrabban kozlekedik, korbenezte mar a lakast, meg az agyon is volt, Koki nagy rosszallasara. De edes volt nagyon, mert csak szuggeralta az agyat, latta hogy Koki ott van fenn, de magatol nem ment fel. Amugy rettento erdeklodo cica, megnezi mit eszel, mit iszol, es persze ha fel percre abbahagyod a simogatast, akkor kozelebb bujik, mintegy jelzeserteku celzassal :) A szofarol lerobbantani se lehet, az elhozott agyara ra se nezett, csak akkor volt benne, mikor eloszor beletettuk, es onnan nezett korbe. Azota le se szarja.

Amugy eloszor meg akartuk tartani a Foxy nevet, de reggelre megalmodtam, hogy legyen Lily, mert az jobban illik ra, meg lagyabb is a hangzasa. Meg a Foxy az kicsit ilyen sztriptizbari tancosno muveszneve inkabb. O meg egy edes kis angyal, igy kozos megegyezessel matol Lily a neve. 

2 comments:

Anonymous said...

Jajj de szép cicátok lett Ypszi!

Pusz:

Kriszta

Unknown said...

Édes pofa! Az ahogy Koki viselkedik teljesen normális. Nálunk is mindig állt a bál, ha uj cicát hoztunk, főleg Büdinél. Drága Bocikánk mindig is elfogadóbb volt, hamar anyáskodott mindenki felett, de Büdi ő elég haragtartó volt és bizony többször is bizonygatni kellett, hogy őt azért nem szeretjük kevésbé. Aztán majd meglátod napról napra jobban ellesznek, egyszer meg majd egymás mellett alszanak, csak azt veszed észre. Azért Koki nem volt ilyen helyzetben eddig, uj neki és ugye ő másképp is "látja" a világot mint a többi cica. De ennek a cicnek annyira kedves, aranyos arca van és olyan szépeket irtál róla, biztos nem lesz baj!

A névvel azért óvatosan, mert nem biztos, hogy meg tudja majd tanulni, hogy uj neve van és ő a Lili, bár nagyon szép név és jobban is illik hozzá, mert olyan szép. De hátha! Sokat mondjátok neki, meg ha mondjátok a nevét akkor adjatok neki valamilyen kaját, kapjon akkor sok simit és talán rájön, hogy neki szóltok. :) :) :)

Várom a többi képet, és a történeteket! :)

Post a Comment