Rss

Saturday 20 October 2012

Hogy mik/kik vannak..

Adott egy fiatal lany, aki munkat kap a mekinel. Takaritas, pakolgatas. Adott egy fiatal srac, aki kollega. Adott egy csomo kamera, felvetelre ehesen. Es akkor ugy gondolta az adott srac, hogy egy adott pillanatban letamadja a wc-ben az adott kolleginat, aztan csodalkozott gondolom azon az adott napon, hogy kirugtak a picsaba. De komolyan ennyire ne legyen osszekottetese valakinek a valosaggal, hogy nem gondol abba, hogy mindenhol kamera van? Es hogy kovetkezmenyei vannak annak, amit csinal?
Szerencsere nagyobb baj nem tortent, csak egy alapos ijedtseg, de az eg szerelmere, ennek az "embernek" tuti elmentek otthonrol. Es ki tudja mi lesz belole, ha kicsit idosebb lesz. Bele se merek gondolni. Ha mar most nem rettentette vissza a kamerak jelenlete. Brrr...
Van egy ujabb lakonk, T, alias a Kis Pocs. Ezt nem a meretevel erdemelte ki, mert arrol fogalmunk sincs, hanem a viselkedesevel. Kis fiatal suhancka, tojashej meg a feneken. Ovodaban kolbasz volt a jele, es legszivesebben fejbebasznam egy zongoraval, csak hogy tudja, mi a torodes. De ne szaladjunk ennyire elore. Az elejen meg kb szellemkent maszkalt, alig lehetett latni-hallani. Ugy kerult a hazba, hogy a baratnojevel jottek ki szerencset probalni, a kozeli, szinten magyarok lakta, de mas altal uzemeltetett hazba koltoztek, ahonnan aztan nemes egyszeruseggel kirugtak oket, mert nem akartak a megallapodottnal tobbet fizetni. Szerzodes nem volt, eger annal tobb. Szoval a baratno az szegrol vegrol J-ek rokona, igy segitett a kis parocskanak, kulonben az utcan tolthettek volna az estet. Szerencsere volt szabad hely, miutan a Nyitott Ajto Part alapito atyjai meg a Hugyos Alekosz elkoltoztek.

Egyik nap ulunk a kertben, mikor a Kis Pocs ablaka kinyilik felettunk. Igen am, de o bizony nincs itthon. Akkor megis ki az isten maszkal a szobajaban? Egy darabig nem volt kulcs a szobahoz, igy eshetett meg, hogy Napsugar beosont szepen, es valoszinuleg hallgatozas celjabol kinyitotta az ablakot. El nem tudjatok kepzelni, mennyire kivancsi! Sasolja ki mikor er haza, mindent tudnia kell, meg abba is belekerdez  hogy mit fozol. Mondjuk engem speciel beken hagy, mert valamiert nem kedvel, meg csak nem is koszon, meg nem jottem ra miert, de gondolom valami akkor torhetett el benne, mikor tobbszor szoltam neki, hogy ne csapkodja az ajtokat, aztan a foberlohoz fordultam, es o is szolt neki. Es akkor kiakadt, hogy ne rohanjak mar ROGTON a foberlohoz. De hat ha ilyen lassu a felfogasa, akkor mit csinaljak? Na mindegy, szoval meghallhatta, hogy eszrevesszuk, engem annyira nem izgatott a tema, de J felrohant, ajto persze csukva, de rakerdezett Napsugarra hogy o volt-e, hat igen, csak megnezte milyen butorok vannak benn (????), meg szelloztetett. Csukott ajtonal szellozteti valaki masnak a szobajat. Fel is mentem gyorsan es bezartam az ajtomat, hatha kivancsi az en butoraimra is. Egy darabig bennem volt, hogy ejjel kettokor at kene mennem hozzajuk, hogy hadd szelloztessek mar naluk :D

Amugy szokasa az ajtok elott hallgatozni is, aztan mikor hirtelen es varatlanul kinyitjuk az ajtot, vmi idetlenseget imital, mint pl. hogy olvassa a 3 hete erintetlenul egy helyben fekvo, mar porosodo ujsagot. Hirtelen erdekesse valik. A gyerekkeresztrejtvenynel... :D Mindezt ugye mar husz perce, az ajto elott, csendben, egy helyben allva, nulla vilagitassal. 

Eskuszom almodni nem tudnek ilyen fazonokat!



0 comments:

Post a Comment