Rss

Saturday 20 October 2012

Ruben, te csodas

A konyhan harman dolgozunk, Sekou a fonok, aki francia, meg ott van meg Ruben, a spanyol gyerek. A harmadik meg kizarasos alapon csak en lehetek. Nos Ruben egy vegtelenul egyszeru egyed, mentsegere szoljon, hogy aranyos es kedves es segitokesz, csak epp idiota szegeny. Egyreszt kedvelem, mert olyan mint Manuel a Fawlty Towersbol, angolul nem beszel, de lelkesen bologat, meg mosolyog. Es mosolyogva allitja be a legkondit is 29 (HUSZONKILENC) fokra (CELSIUS), mindezt a nyar kellos kozepen. Hatam mogott a suto, mellettem a kis elektronyos fozolap, es akkor 29 fok suvit at a konyhan, mert o fazik, mert most jott a fagyasztokamrabol. 
Mi rendeljuk az alapanyagokat is. Nos ebben is roppant okos a draga. Amibol minden nap csak egy csomaggal hasznalunk, es a nap vegen van meg belole ketto, abbol azert rendel masnapra meg hatot. Biztos ami biztos. Amibol otot hasznalunk, es 8 volt a hutoben, abbol tizet rendelt meg, hadd rohadjon rank. De ami meg kene, azt meg nem rendel. Nem egyszer ki kellett menni a kozeli boltba paradicsomert, mert ha napi 8 kilot hasznalunk el, akkor a hetvegere biztos eleg lesz 5, mikozben ures volt a doboz. Szoval logikaja nincsen, jozan paraszti esze nincsen, de legalabb kedvesen mosolyog. Neha meg tudnam fojtani, mikor allitgatja a legkondit, vagy amikor tobb dolgot is elfelejt egyszerre, de mindezek ellenere azert valamiert kedvelem. Nem tudom, olyan mint egy kiskutya, amelyik beleszarik a cipodbe, de az elso ot perc bosszankodas utan mar boldogan mutogatod mindenkinek hogy milyen aranyos az eb, hat milyen cukit kakkantott a kedvenc labbelidbe!!

A hazban kozben elindult a nyitott ajto politika. Ez ugy nez ki, hogy este (termeszetesen, hat mikor maskor??) nyitott ajtoknal hallgatjak a fiuk a zeneket. Egyiktol rap jon, masiktol vmi tuctuc, harmadik a furdobe is magaval viszi a telefont, hogy ne maganyosan kelljen allnia a tus alatt, en meg vmi jazz klubban erzem magam, ahol osszevissza szolnak a dallamok, es megfajdul a fejem ahelyett hogy aludnek vegre. Egyszer valakit kinyirok meg, az fix.

0 comments:

Post a Comment